avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere pentru ca am cerut inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere pentru ca am cerut inventar

Buna ziua!
Am fost solicitata sa ma angajez la o firma care este partener al unei retele de telefonie mobila. Le convenea ca am experienta in domeniu, si am acceptat salariul infim. Am convenit telefonic cu directorul zonal ca voi incepe sa vin la lucru ca sa invat restul amanuntelor din magazin, in data de 13 august, luni, iar el va veni sa stea de vorba cu mine miercuri, in 15.08, deoarece pana la acea data era in concediu. Zis si facut, doar ca erau minusuri peste minusuri, abonamente incheiate aiurea, telefoane mobile facturate si lasate neplatite de cumparator in magazin (sume pe care colegele mele incercau sa le acopere cum puteau). Vazand aceste lucruri, l-am sunat pe director si i-am spus ca eu nu pot semna contractul de munca cu firma dansului - in care era stipulat ca se va face un inventar la intrarea in gestiune a noului angajat - pana cand nu vine sa facem inventarul. A zis ca el nu poate ajunge decat peste mai mult de o saptamana la magazinul nostru, la care eu i-am spus ca atunci voi incepe lucrul doar in momentul inventarului. S-a suparat si mi-a scris un SMS ca nu e de acord si ca prin urmare nu mai vrea sa vin la lucru, deci m-a concediat.
Va intreb: e normal asa ceva? Pentru ca am cerut inventar?? Exista vreo plangere in acest sens pe care sa o pot depune la vreo autoritate/institutie? Sau ar trebui sa nu mi se para asa de important acest amanunt? Dar eu cum sa semnez un contract in care scrie ca am avut inventar, cand nu am avut, si stiu sigur ca sunt lipsuri de sume considerabile de bani in magazin, ca apoi sa mi se sparga mie in cap totul..?
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
melinda_p, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:21, 19 August 2012
Nu aveti ce contesta intrucat nu ati semnat niciun act.
Este posibil sa se renunte usor la serviciile dvs , deoarece nu ati semnat contractul de munca prin urmare angajatorul a renuntat la dvs, chiar daca ati solicitat un inventar al gestiunii respective.

Daca ati fi lucrat la acea societate fara a se semna un c.i.m., atunci puteati formula o sesizare la ITM si/sau Inspectia Muncii.
Domnule, dar cum sa semnez ca am facut ceva ce nu s-a executat? Daca dupa aceea vine seful si-mi zice: adu banii!, eu ce fac, din 700 RON pe luna? Cum sa accept gestiunea, cand pe hartie totul e in regula, iar in fapt exista lipsurile pe care le-am zis mai sus?
Nu v-a spus nimeni sa acceptati asa ceva .. ati pus o intrebare si vi s-a raspuns ca atata timp cat nu ati semnat un c.i.m. , acesta poate renunta foarte usor la serviciile dvs fara nicio alta formalitate.
Freelis, multumesc pentru raspuns. Ii raspunsesem domnului avocat de mai sus. Mi se pare cumplit sa se intample asa ceva, chiar daca nu se poate lua o masura legala in acest sens.
Inca o data merci, o seara frumoasa va doresc!

Alte discuții în legătură

Imputare lipsa gestiune din salariu euangajat euangajat Lucrez la o firma, in fiecare luna mi se opreste o parte din salariu ca garantie de gestiune. In urma inventarului s-au constatat lipsuri in gestiune, ... (vezi toată discuția)
Demisie - gestiune ! Costin79 Costin79 Am in grija doua magazine si gestine la ambele e trecuta pe numele meu. Am descoperit pe camere de luat vederi ca doua angajate au furat din magazin. Mi-am ... (vezi toată discuția)
Lipsa inventar-litigiu in munca xfiles xfiles Buna ziua! De peste 1 an de zile am fost angajat al unui magazin de telefonie mobila, iar acum,dupa ce am incetat colaborarea, au facut un inventar si ... (vezi toată discuția)