Buna ziua. Sunt salariat si ma aflu in urmatoarea situatie: am prezentat angajatorului actul de divort si acesta a infiintat poprire pentru pensie alimentara. Problema este ca plata salariului este stabilita pentru 10 ale lunii, eu primesc salariul la data fixata, dar angajatorul trimite pensia alimentara mult dupa aceasta data, uneori la sfarsitul lunii. Din punctul meu de vedere, angajatorul se foloseste de banii copiilor mei din data de 10 a lunii pana la data virarii pensiei alimentare catre copii. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele:
1. Angajatorul poate fi obligat sa plateasca pensia alimentara retinuta din salariu odata cu plata salariului catre mine?
2. Pot solicita angajatorului sa sisteze poprirea pentru pensia alimentara, urmand sa-mi revina mie sarcina de a o achita la timp?
Multumesc.
Poprirea nu este infiintata de catre angajator ... Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.
In adresa de poprire se va pune in vedere celei de-a treia persoane (tert poprit), interdictia de a plati debitorului sumele de bani.
Pensie alimentara
VLADUTZA07
Sotul unei angajate ne solicita, pe baza unei sentinete judecatoresti prezentate in copie, sa retinem pensie alimentara in cuantum de 1/3.
Putem opera aceasta ... (vezi toată discuția)
Executare silita
teobob
va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)