avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie lift

Buna ziua! Stau la etajul 1 al unui bloc de 10 etaje. Pana anul acesta nu am beneficiat de lift deoarece a fost blocat la etajul meu. Incepand din acest cand liftul a fost schimbat, administratora m-a anuntat ca voi intra la plata schimbarii liftului deoarece asa spune legea. Eu si ceilalti vecini de la etajul 1 am motivat in scris ca nu dorim ca liftul sa fie deschis la etajul nostru deoarece accesul in locuinta se face mai rapis pe scara. Va intreb: ce alternativa exista pt. a nu plati schimbarea liftului dat fiind ca de 15 ani de cand locuiesc in bloc nu a fost niciodata deschis la etajul 1 iar anul acesta din lipsa de bani administratorul doreste sa platesc acest serviciu.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:34, 28 Iulie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Ascensorul este parte a proprietatii comune si in acest caz toti proprietarii trebuie sa plateasca lucrarile in intretinere si reparatii ale acestei proprietati comune, indiferent daca o folosesc sau nu, daca le este direct invecinata sau nu.

Reparatia/inlocuirea liftului se plateste de toti proprietarii, asa cum si terasa se repara pe cheltuiala tuturor proprietarilor, nu numai a celor de la ultimul etaj etc.
Liftul reprezinta parte comuna a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care urmeaza sa impuna si sa recupereze c/v costuri aferente intretinere si reparatii-tuturor proprietarilor din condominiu-indiferent de nivelul la care detin proprietati-indiferent daca proprietarii inteleg sau nu ,sa beneficieze de serviciile liftului
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
ynocentta, utilizator
Citesc si eu una alta pe aici si ma minunez.
Nu inteleg cum poate fi pus cineva dela et. 1 sau parter, la plata reparatiei unui lift chiar daca nu a beneficiat si nu va beneficia vreodata de acest lift.
Pai m-as simti furat efectiv, deposedat abuziv cu acte in regula.
Cei de la etjele superioare trebuie sa beneficieze de binefacerile liftului pe seama locatarilor de la parter si et.1 ... ???
Sant de accord ca daca beneficiezi de un serviciu trebuie sa platesti, dar legea asta aberanta spune ca: chiar daca nu beneficiez de acest serviciu trebuie sa platesc neconditionat reparatia liftului.
Nu stiu ce persoane luminate la minte au facut aceasta lege, dar eu consider ca au clocit legea stand pe intuneric si consumand bere.
Deasemenea consider ca aceasta lege ar trebui modificata de oameni care au contact cu realitatile traiului la bloc.
Dupa mintea mea o persoana de la parter care si-a facut intrare separata, nici nu ar trebui sa contribuie la iluminatul blocului si curatenia pe casa scarii.atata timp cat nu beneficiaza de aceste servicii.
Cheltuielile pe cota-parte indiviza se impart proportional cu cota de proprietate pe care o are un proprietar si este inscrisa in actul de vanzare-cumparare.
Folosinta proprietatii este altceva si renuntarea la folosinta unei parti din proprietatea comuna nu exonereaza pe nimeni de la plata cheltuielilor pentru intretinerea, repararea si modernizarea acestei proprietati comune care este fortata si perpetua. Adica nu poti renunta la ea atata timp cat locuiesti in acel condominiu si esti proprietar al unui apartament.

Orice proprietar din bloc are o cota-parte indiviza de proprietate care este egala la apartamente egale (ca suprafata), indiferent de etajul unde locuiesc.
Vi s-a mai raspuns la un alt topic unde sustineti aceeasi idee.

Ar fi bine,inainte de a emite pareri, sa va interesati si sa incercati sa intelegeti de ce asa si nu altfel.

Interventiemoderator

Sper ca nu o sa cautati toate subiectele pe aceeasi tema si sa postati aceeasi idee, inainte de a va lamuri cum e cu proprietatea comuna si cota-parte indiviza a fiecarui proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Plata pentru reparatia liftului Spulbar Spulbar Buna ziua, Intai as dori sa multumesc pentru un eventual raspuns la problema mea. Am cumparat un apartament acum 7-8 ani intr-un bloc mai vechi, deci nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere apartament nelocuit lucystoian lucystoian Sunt plecat din tara. Apartamentul este nelocuit. Este situat la etaj1 intr-un bloc cu 10 etaje. Cheltuielile de intretinere lunare (exemplu, luna februarie) ... (vezi toată discuția)