avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotarare judecatoreaca de reincadrare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotarare judecatoreaca de reincadrare

Am fost concediat printr-un abuz. Acesta abuz a fost confirmat de instanta printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Intrebarea mea este urmatoarea: perioada dintre data concedierii 2009 si data reincadrarii se considera vechime in munca si se adauga la pensie?
Cel mai recent răspuns: bete , utilizator 20:59, 19 August 2012
1. - Depinde ce scrie in hotararea judecatoareasca.
- Daca scrie ca repunertea in drepturi se face de la data concedierii atunci angajatorul trebuie sa faca declaratii rectificative pe toata perioada de la concediere si pana la z, sa plateasca contributiile legale si atunci aceasta perioada este stagiu de cotizare la pensie.

2. Ar fi bine sa citati din sentinta care este hotararea luata de instanta de judecata.
Perioada cuprinsa intre data concedierii si data efectiva a reintegrarii constituie vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie.....
Multumesc pentru raspuns.
Decizia tribunalului a fost nulitate absoluta, privind actele de concediere.
Pentru aceste motive, in numele legii hotaraste:
Dispune anularea deciziei de concediere.
Dispune reintegrarea in functia si postul avut anterior concedierii.
Obliga parata la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la emiterea deciziei si pana la reintegrarea efectiva.
Obliga paratasa dea curs cererii reclamantului privind acordarea concediului de odihna afferent anului 2008 si 2009.
PS. In 2011 august am fost reintegrate, dar dupa o luna mi-am dat demisia, situatia financiara era dezastruasa, si nu am vrut sa continui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii munca Shogun72 Shogun72 Am câștigat procesul cu vechiul angajator si instanța a dispus reintegrarea si toate celelalte. Problema mea este ca in momentul acesta sunt angajat in ... (vezi toată discuția)
Retur ajutor somaj anofm SANTIER SANTIER Buna seara! In nov. 2013 am fost concediat abuziv de angajator. L-am actionat in instanta si am castigat procesul (despagubire egala cu salariile ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)