avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complicitate la furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complicitate la furt calificat

Buna tuturor...sa va povestesc ce mi s-a intamplat:cu 2 lunii in urma am hotarat sa vand un autoturism unui coleg de munca al concubinului meu si prin urmare am hotarat sa i-o dam in proba pt cateva zile...iar el urma sa ne dea banii dupa o luna..zis si facut.problema este ca acest domn a refuzat complet sa ne mai dea banii pe masina spunand ca masina avea diverse probleme si ca a investit destui banii in ea..vazand ca asa stau lucrurile avand in vedere ca nu facusem nici un act la mana cu el si cartea vehiculului era la mn impreuna cu o cheie am hotarat sa ii luam masina inapoi (desi noi i-am spus de mii de ori sa ne o dea de buna voie).concubinul meu s-a dus seara si a luat masina pt ca eu nu am carnet desi masina este a mea.a 2.a zii m-am trezit cu politia la usa.acest domn a declarat ca i-am furat masina ca ne-a dat banii pe ea desi nu era adevarat.am fost sa dam declaratii iar acolo ni s-a spus ca indiferent ca era bunul nostru tot furt se numea..va dati seama ca am ramas uimiti nestiind ca noi ne-am furat propia masina...acum concubinul meu este urmarit penal pt furt calificat iar eu pt complicitate la furt calificat...eu sper sa iasa totul bn si sa ne alegem doar cu o amenda...acum stiu ca am gresit dar cum era sa las masina unui necunoscut care nu vroia sa ne-o mai dea inapoi...ce credeti ca o sa se intample????eu sunt mai slaba si nu pot dormi nici noaptea pt acest lucru?????ce pot face????:((
Da,sub aspect juridic este furt.
Puteti rezolva problemele printr-o judecata civila.
Adica trebuie sa deschideti proces.
ART. 208
Furtul
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 12 ani.
Se consideră bunuri mobile şi orice energie care are o valoare economică, precum şi înscrisurile.
Fapta constituie furt chiar dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau deţinerea legitimă a altei persoane.
De asemenea, constituie furt luarea în condiţiile alin. 1 a unui vehicul, cu scopul de a-l folosi pe nedrept.

Trebuie sa se stabileasca daca posesia sau detinerea de catre colegul de munca era sau nu legitima,pentru a se retine infractiunea de furt in sarcina dvstra.
acest coleg de munca detinea masina pt proba...fara nici un act facut cu mine...urma sa facem actele in momentul in care el imi dadea banii pe masina...cum am specificat sus cartea vehicolului era la mn deci intr-un fel el circula cu masina mea...absolut toate actele fiind pe numele meu...masina acum se afla la sectia de politie pentru investigati...si acolo se va hotara ce se va intampla cu ea...acum nu stiu daca totusi ar trebui sa apelez la un avocat..nu am crezut niciodata ca voi ajunge aici din cauza increderi pe care am acordat-o acelui presupus cumparator...si dupa cum se vede tot eu sunt mai in probleme decat el:sorry:
In proces probele conteaza.

Va puteti apara si aveti si dreptul de a va angaja avocat.
Chiar daca ati avea dreptate cumva o puteti pati...
Adica societatile de leasing care vin si isi recupereaza masinile neplatite pentru ca de fapt sunt ale lor, sunt de fapt faptuitori. Noaptea mintii. Ii dau telefonul unui coleg, acesta nu vrea sa mi-l mai dea inapoi, il iau din sertarul unde la ascuns si pot fi acuzat de furt calificat - de la 1 la 12 ani. Astea sunt legi sau bataie de joc! Facem legile pentru oameni sau oamenii pentru legi?

Alte discuții în legătură

Sunt acuzat ca mi-am furat masina! jeorjel jeorjel detin un auto din 2008,care si in prezent este pe numele meu.in febroarie 2011 mam hotarat sa vand auto,dandul unui vecin de cartiar,intelegandu-ma cu acesta ... (vezi toată discuția)
Am fost talharit in plina ziua daniel.d daniel.d buna ziua, trec direct la subiect; acum 3luni am cumparat o masina de la un individ; mi-a spus ca e pe leasing, ca mai sunt cateva rate...si o transcriu pe ... (vezi toată discuția)
Urgent!-furt intre soti valy2008 valy2008 Buna ziua. unei prietene de a mea aflate in divort. mai precis s-a emis hotararea judecatoreasca insa nu au trecut cele 30 zile in care se poate face apel iar ... (vezi toată discuția)