totul este sa nu incalcati drepturile sui generis ale detinatorilor de baze de date si anume Antena3, gandul ,etc. Acestia din urma, detin drepturile de autor asupra bazelor de date care contin stirile (baze de date privite nu dpdv al programului de calculator ci ca o culegere de opere, de date sau de alte elemente independente, protejate ori nu prin drept de autor sau conex, dispuse într-o modalitate sistematică ori metodică şi în mod individual accesibile prin mijloace electronice sau printr-o altă modalitate).
extragerea stirilor din bazele de date (chiar daca stirea per se nu se bucura de protectie prin dr. de autor) fara consimtamatul detinatorului, poate reprezenta o incalcare a acestor dr. sui generis (a se vedea art 122 ^1 si urm din Legea 8/1996).
totusi, conform art 122^3 din Legea 8/1996, fabricantul unei baze de date, care este pusă la dispoziţia publicului prin orice modalitate, nu poate împiedica utilizarea legitimă a acesteia prin extragerea sau reutilizarea de părţi nesubstanţiale din conţinutul său, oricare ar fi scopul utilizării. Astfel se pune problema in ce masura stirile utilizate de dvs reprezinta o parte nesubstantiala din continutul bazelor de date de stiri ale Antenei 1, Gandul, etc.
In alata ordine de idei trebuie sa aveti in vedere faptul ca nu este permisă extragerea sau reutilizarea, repetată şi sistematică, de părţi nesubstanţiale ale conţinutului bazei de date dacă aceasta ar presupune acte contrarii unei utilizări normale a acestei baze sau ar cauza un prejudiciu nejustificat intereselor legitime ale fabricantului bazei de date (art 122^2 alin 5).
In concluzie, situatia de fapt este complexa ptr a da un raspuns "straight". Sunt de parere ca ar trebui sa analizati cantitatea de stiri pe care o furnizati si sa luati legatura cu titularii de drepturi.