Buna ziua.Sunt citata in calitate de intimat intr-un proces recurs -plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata.Scrie ca am dreptul sa ma prezint cu un aparator.Intrebarea mea este : daca nu ma prezint deloc ( e in alta localitate) ce se intampla?Pot sa trimit intampinare?Daca trimit intampinare trebuie scrisa de mana sau pe calculator?Va multumesc
Puteti sa nu va prezentati, dar orice prezentare va avantajeaza. In procesul penal nu exista intampinari, cel mai bine solicitati un nou termen daca nu puteti sa va prezentati si aratati motivele.
1.Daca este vorba in fapt de o plangere intemeiata pe disp art 278 ind. 1 c.proc.pen.in care sunteti intimat, este recomandabil fie sa va prezentati, fie sa va angajati avocat , fie sa solicitati un termen necesar angajarii unui aparator, fie sa trimiteti concluzii scrise, in aceasta ultima varianta trebuie insa sa cunoasteti motivele plangerii pe care le puteti lectura doar la dosar.
Este recomandabil sa optati pentru una din aceste variante, pentru ca solutia poate fi una in defavoarea dvs.
2.Daca este vorba de un recurs impotriva sentintei judecatoriei pronuntata in temeiul art.278 ind.1 pct.10 rap. la pct.8. c.proc.,pen.recursul este indamisibil.
Intampinarea nu exista in procedura penala.
Urgent!!!
INTIMAT???
Anul trecut am depus la parchet o plangere in care am fost partea vatamata si voiam sa obtin un ordin de restrictie. Acolo s-a hotarat sa nu se trimita spre ... (vezi toată discuția)