In calitate de economist, pot infiinta un PFA pentru a tine evidenta contabila a unei societati cu cifra de afaceri mai mare de 100.000 euro, in conditiile in care pentru intocmirea situatiilor financiare societatea are intocmit un contract de prestari servicii cu un expert contabil autorizat CECCAR?
La infiintarea unui PFA in situatia mentionata,este necesar,conform anexei la OUG 44/2008,
pe langa alte documente si de pregatire profesionala potrivit unor prevederi legale speciale
(expert contabil sau contabil autorizat,membru CECCAR).De ce in calitate de economist nu deveniti angajatul societatii,astfel putand organiza si conduce contabilitatea ?[art.10 pct.(2)
din Legea contabilitatii nr.82/1991,republicata in anul 2008,cu modificarile si completarile ulterioare].
Am intrebat la Registrul comertului si mi-au spus ca nu este necesar la infiintarea PFA sa aduc documente ce justifica autorizarea CECCAR.
Stiu ca ar exista si varianta mentionata de dvs., insa nu doresc o relatie angajat - angajator.