avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită suspendare executare
Discuție deschisă în Executare silită

suspendare executare

buna ziua. am contestat la curtea de apel un raport de inspectie fiscala si decizia de contestatie de la Directia de Finante si nu am cerut in contestatie si suspendarea executarii.
am inteles ca pot sa fac o cerere separata de suspendare a executarii. aceasta cerere de suspendare o fac dupa legea contenciosului administrativ sau dupa codul de procedura civila?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Popescu , Avocat 11:36, 20 August 2012
si dupa una si dupa alta. prevederii legii speciale , legea contenciosului se completeaza cu prevederile legii generale
mergeti numai pe legea 554 a contenciosului administrativ. Aveti text de lege in cadrul codului de procedura fiscala care prevede faptul ca executarea creantei fiscale nu se suspenda.
Singur amodalitate de solicitare a suspendarii executarii creantei fiscale, este reprezentata de Legea 554 a contenciosului administrativ. Acela este temeiul de drept pe care trebuie sa va intemeiati cererea, insa trebuie sa cunoasteti ca vi se va pune in vedere de catre instanta de judecata sa consemnati ca si cautiune pana la 10% din valoarea creantei.
av.antoanelageaman a scris:

si dupa una si dupa alta. prevederii legii speciale , legea contenciosului se completeaza cu prevederile legii generale


intr-adevar s ecompleteaza, dar in conditiile in care mergeti doar dupa codul de procedura civila, cererea va fi respinsa ca inadmisibila. temeiul de drept este legea contenciosului administrativ, iar procedura este evident guvernata de CPC4
totodata, instanta careia va adresati, este cea de contencios, nu cea civila.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
Alexandru Popescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Cand se cere suspendarea executarii unui act administrativ se va depune in toate cazurile cautiune? mariana_en mariana_en in toate cazurile in care se cere suspendarea executarii unui act administrativ se va depune o cautiune? exista exceptii? (vezi toată discuția)