Intrebarea : In situatia in care o societate comerciala isi schimba denumirea din SRL in SA , este necesara schimbarea fiselor de instruire in domeniul SSM si S.U (adica efectuarea instructajului IIG SI ILM si control medical angajare )?
Va fac precizarea ca salariatii au ramas aceeasi!
Care ar fi temeiul legal ?
Nu, nu este nevoie pentru ca nu sunt norme specifice SRL-ului sau SA-ului la acest capitol. In fond, daca ne uitam numai la controlul medical, el este facut asupra persoanei si nu asupra societatii....
1. Eu nu sunt specialist in SSM, am doar cunostinte sumare.
2. Daca nu v-a raspuns un coleg, specialist in SSM, inseamna ca fie raspunsul dat de @unmoeglich este bun, fie ca nu a existat timpul necesar sa intre pe forum.
3. Sau incercati un contact pe mesaj privat cu unul din specialistii in SSM de pe aceasta sectiune de forum.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Schimbarea din SRL in SA ati facut-o la registrul comertului si cu siguranta nu a constat doar in modificarea actului de inregistrare, pe care s-a facut modificarea cu pixul. Ati anexat documente noi si ati semnat pe propria raspundere (ati semnat niste anexe) ca in noua societate sunt indeplinite conditiile privind ssm, psi, mediu, etc. Ati primit un nou document - certificat de inregistrare in RC, insotit de noi certificate constatatoare.
Prin urmare, vechea firma a fost radiata si a aparut o noua firma. Ca angajator aveti obligatia sa faceti o noua organigrama (locuri de munca/ posturi de lucru, etc.), un nou ROI, un nou ROF, vizand activitatea din noua firma. Implicit va trebui sa intocmiti noi contracte individuale de munca pentru lucratori (chiar transferati de la vechea firma la noua firma), chiar daca lucratorii sunt aceeasi si sa inregistrati CIM la ITM, in REVISAL.
Va trebui sa intocmiti noi fise de identificare a factorilor de risc, in baza carora, medicul de medicina muncii va completa fisele de aptitudini pentru lucratori, pentru noile locuri de munca/ posturi de lucru ale angajatilor dvs.
Concluzia: firma noua - documente de instruire in domeniul ssm, noi, respectand prevederile Legii ssm nr. 319/ 2006 privind noi angajati.
Nu puteti taia cu pixul si doar modifica in antetul firmei, de pe fisele de instruire individuala a lucratorilor in domeniul ssm.
Lucratorii pot fi considerati de catre ITM transferati cu serviciul intre firme (doar in baza CIM inregistrate la ITM).
ART. 205
Schimbarea formei societăţii, prelungirea duratei ei sau alte modificări ale actului constitutiv al societăţii nu atrag crearea unei persoane juridice noi.Ca sa dam un citat din Legea 31/1990
Ca atare nu este o firma noua, iar ca factori de risc, sa dam un exemplu, daca ar fi o fabrica de mobila, credeti ca ar avea muncitorii un risc daca lucreaza intr-un SRL si altul daca lucreaza intr-un SA? Sa fim seriosi ! Controlul medical si protectia muncii sunt realizate functie de obiectul de activitate al societatii si nu de forma juridica a societatii....Se aduc alte modificari in societate, dar in nici un caz la nivelul celor precizate de utilizatorul gabibotea.....
Si celelalte lucruri spuse in continuare...