avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Semnez demisia sau astept sa fiu dat afara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Semnez demisia sau astept sa fiu dat afara?

Buna ziua!
In ultima zi de lucru inainte sa ma duc in concediu (21 zile) am fost anuntat ca nu mai este nevoie de mine si sa - mi dau demisia, lucru pe care am refuzat. In timpul concediului am fost sunat de mai multe ori ca ar fi mai bine daca semnez daca nu, ma dau ei afara, si mi-au promis si o suma de bani.
Pot sa ma dea afara fara nici un avertisment, nimic? Sa semnez demisia? Ce sa fac? Eventual un avocat care sa ma reprezinte?
Aztazi este ultima zi de concediu. Sa ma prezint maine la lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 21 August 2012
Evident ca va prezentati la lucru, doar nu vreti sa le dati motiv pentru incetarea relatiilor contractuale. Daca stiti ca v-ati facut corect treaba si nu vi se poate imputa nimic este mult mai bine sa asteptati "mutarea" din partea lor, sa vedeti ce acuzatii vi se aduc sau de ce vor sa se desparta de d-voastra ! Daca stiti ca lucrurile pe care le-ati facut la serviciu nu sunt tocmai cum ar trebui sa fie mai bine va dati demisia....
Prezentati-va normal la lucru, conform programului de lucru si va recomand sa nu va dati demisia. Asteptati sa va concedieze ei, asa veti putea beneficia de somaj
Atentie insa ca, nu toate cazurile de concediere ii da dreptul de a beneficia de somaj ...
prezentati-va la lucru normal, altfel riscati sa va dea afara disciplinar
Daca va dati demisia nu mai puteti face numic.Demisia este actul dvs unilateral de vointa.

Daca va concediaza trebuie sa o faca legal, prin reorganizare...iar daca nu este legal castigati prin instanta salariile pana la reintegrare.

solutia ce mai convenabila pentru angajator este sa va dati demisia sa scape fara batai de cap, mai ales ca, daca puteau sa scape de dvs. legal o faceau fara sa va mai intrebe, nu credeti?

toti angajatorii cunosc ca in instanta 80% din cazurile de concediere sunt anulate, mai ales cele prin desfiintarea postului ....
bineinteles ca este recomandat din timp sa va adresati unui avocat deoarece de pe acum se fac probele....cand va veti judeca, peste cel putin cateva luni veti ramane la mana angajatorului ce va putea sa prezinte orice fel de documente....
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Nu vad de ce trebuie sa-l concedieze prin reorganizare , intrucat sunt multe situatii in care se poate dispune concedierea unui salariat ...

Alte discuții în legătură

Conflict de munca orber orber Buna seara! Lucrez ca si sef de sectie la o croitorie. In ultima perioada intre mine si angajator am observat ca lucrurile numai merg ca si inainte in sensul ... (vezi toată discuția)
Perversiunea patronilor ady k ady k sunt sofer si pe data de 9 noiembrie am fost invitat la bpr sa predau permisul pt acumularea a 15 puncte si am primit dovada fara drept de circulatie din data ... (vezi toată discuția)
Concediere fara preaviz teddygirl23 teddygirl23 Buna ziua, Am o \\"mica\\" problema la locul de munca. In prezent lucrez cu jumatate de norma la un magazin. In data de 5 mai, am fost chemata in birou ca ... (vezi toată discuția)