avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere fara preaviz

Buna ziua,

Am o "mica" problema la locul de munca. In prezent lucrez cu jumatate de norma la un magazin. In data de 5 mai, am fost chemata in birou ca sa imi semnez demisia in alb, pe motiv ca toti ceilalti angajati au facut-o deja. Am refuzat, motiv pentru care, a doua zi mi s-a inaintat un contract de munca cu norma intreaga, pe care am refuzat sa il semnez, deoarece am o fetita de 1 an si 4 luni si nu pot merge la lucru de dimineata, sotul meu avand loc de munca. Astazi am ajuns la lucru si mi s-a comunicat ca incepand cu data de 2 iunie nu mai am ce cauta pe acolo, ca mi-au trimis recomandata prin posta, pe care eu nu am ridicat-o. nu stiu ce hartie mi-au trimis prin posta si mai mult de atat nu au discutat cu mine, refuza orice dialog. Mi s-a spus doar ca daca vreau, sa ii dau in judecata, si ne vedem acolo. Mi se da de inteles ca au cunostinte si oricum nu am ce sa le fac. Nu as fii prima care e data afara fara vreo explicatie, e ceva normal in firma respectiva. Ce pot face mai departe? avand in vedere ca aici nu am nici o sansa de reusita la cum se prezinta situatia.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: teddygirl23 , utilizator 09:09, 23 Mai 2014
Vedeti ce v-au trimis prin posta si apoi postati ce ati primit pentru a va indruma ce aveti de facut in continuare.

Dvs aveti dreptul sa contestati in instanta decizia de concediere.
pai am cerut sa mi se arate ce mi-au trimis, dar nu vor. mentionez ca eu nu mai locuiesc la adresa din buletin, dar am vorbit cu persoanele care locuiesc acolo si au zis ca nu am primit nici o recomandata, probabil au cunostinte si pe la posta. Mi s-a dat de inteles ca "noi lucram si pe la alte firme si cunoastem persoane....". Asta in data de 2 mai, dupa ce am refuzat sa imi semnez demisia in alb, au zis ca la toate firmele mari se procedeaza astfel(angajatii isi demneaza demisia in alb). Inca de pe atunci mi-au spus ca daca nu semnez, a doua zi nu mai are rost sa merg la servici.
Demisia este manifestarea de vointa unilaterala a salariatului prin care doreste incetarea raportului de munca din initiativa sa .. legea nu prevede ca angajatorul sa va forteze sa va dati demisia .. in caz contrar, salariatul poate solicita instanţei anularea demisiei sale ca act juridic unilateral, în cazul în care consimţământul său a fost viciat prin eroare, dol sau violenţă.
daca mi-au trimis prin posta acel contract cu norma intreaga, pe care eu am refuzat sa il semnez, poate inceta actualul contract de munca? Au zis ca daca nu semnez contractul atunci sa semnez ca il refuz, ceea ce nu am facut. Nu am semnat nimic, nu am nici preaviz de la ei(care presupun ca trebuia inregistrat), nu am dovada ca mi-au trimis ceva prin posta, decat faptul ca "Din 2 iunie nu mai ai ce cauta aici!", atat, ei au zis ca ei au procedat legal...
Nu are cum sa inceteze c.i.m. pentru motivul ca refuzati sa semnati cel document trimis.

Daca semnati noul c.i.m., atunci se pot prevala de art.31 alin.3 C.mun. pentru a va inceta raportul de munca. incheiat in baza noul c.i.m.

Alte discuții în legătură

Concediere ram24 ram24 Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu un sfat; am o angajata la un punct de lucru care s-a desfiintat, careia trebuie sa ii incetez cim. Problema este ca desi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - semnare contract de munca odata cu demisia in alb alexxa333 alexxa333 In data de 8.05.2014 am primit o oferta de munca pentru functia de manichiurista.Tot in aceiasi zinam semnat si contractul individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Mi-au cerut demisia Martina09 Martina09 Buna seara! Astazi mi-a fost cerut sa-mi depun demisia pe motiv ca nu am rezultate desi evaluarea nu a fost facuta conform fisei postului si normelor interne. ... (vezi toată discuția)