avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-au cerut demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-au cerut demisia

Buna seara! Astazi mi-a fost cerut sa-mi depun demisia pe motiv ca nu am rezultate desi evaluarea nu a fost facuta conform fisei postului si normelor interne. Mi s-a cerut de asemenea sa predau totul pina vineri. Este legal? Ce pot sa fac? Am nevoie urgenta de un raspuns avizat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 23 August 2012
Nu exista temei legal pentru solicitarea demisiei.
Demisia este un act unilateral al angajatului care trebuie adus la cunostinta angajatorului.
Refuzul Dvs de a demisiona duce la obligarea angajatorului de a va desface contractul de munca din alte motive, cu respectarea procedurilor legale.
Multumesc! Mi-au schimbat fisa de post si functia in 1.11.2011 insa nu mi s-a facut act aditional la contractul de munca si nici nu mi s-a dat sa semnez decizia pentru noua functie (nu exista). Ce se ia in calcul in acest caz in cazul evaluarii, noua fisa de post (semnata si de mine si de angajator) cu noile criterii de evaluare sau contractul individual de munca cu fisa de post initiala?
ciobanuanairina a scris:

....
Refuzul Dvs de a demisiona duce la obligarea angajatorului de a va desface contractul de munca din alte motive, cu respectarea procedurilor legale.



Nu cred ca exista un text de lege care sa prevada aceasta obligatie a angajatorului ... refuzul salariatului de a-si da demisia poate duce la situatia in care angajatorul sa decida concedierea acestuia si nicidecum la obligatia acestuia de a-l concedia.


@ Martina09
Se va lua in calcul noua fisa a postului , pe care dvs ati semnat-o ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de autor sau concediere Ibrahim Ibrahim Lucrez ca editor la o firma care detine diverse site-uri - site-uri ce sunt monetizate prin continutul care atrage trafic destul de mare(in categoria lor sunt ... (vezi toată discuția)
Fisa postului monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.In 2010 la angajare am semnat fisa postului care ulterior a fost modificata in 2012 am semnat din nou.Acum 2 saptamani alta fisa care se cere semnata ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz TaraTara TaraTara Buna ziua, Sunt angajata de aproape 2 ani a unei firme si am avut 3 functii, nu am primit niciodata fisa postului, evaluarea si nici nu mi s-a facut si nu am ... (vezi toată discuția)