avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua,

Va rog ajutati-ma cu un sfat; am o angajata la un punct de lucru care s-a desfiintat, careia trebuie sa ii incetez cim. Problema este ca desi acest punct de lucru (din alt judet decat sediul) s-a desfiintat din iunie 2014, ea inca mai apare ca si angajat la societate; am luat legatura cu angajata si ea nu vrea sa faca cerere de demisie si ne-a cerut sa o concediem noi pentru ca ea nu vrea sa semneze nimic, desi nu isi mai doreste sa fie angajata la noi deoarece are alt loc de munca.
Cum as putea sa incetez legal acest contract astfel incat sa ocoloesc eventualele probleme cu aceasta angajata?
M-am gandit sa facem o decizie de desfiintare post pt acel punct de lucru (ceea ce este real) dar am vazut ca aceasta decizie ar trebui semnata de angajat precum ca a luat la cunostinta decizia de concediere, semnatura pe care nu o pot obtine de la angajat.
Mai exista vreo alta varianta astfel incat sa o pot concedia fara sa fie nevoie sa imi semneze ea ceva?
Nu doresc sa incetez contractul pe motive disciplinare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:04, 7 Septembrie 2014
Daca nu vrea sa semneze ii trimiteti decizia de desfiintare a postului si incetarea raporturilor de munca prin posta cu confirmare de primire.
Demarati procedura de desfiintare a postului, in acest sens, pasii privind concedierea individuala sunt :
- hotarare AGA privind desfiintarea postului
- comunicare si emiterea instiintarii de preaviz salariatului in cauza
- la terminarea preavizului , emiterea si comunicarea deciziei de concediere.
- incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite prin REVISAL la data incetarii c.i.m. - la data expirarii duratei de preaviz.

Este problema salariatei daca nu semneaza de primire decizia de concediere - comunicarea o puteti face prin posta scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare concediere Egnar Egnar Buna ziua am o intreprindere individuala cu doua puncte de lucru.Doresc ca unul din punctele de lucru sa il inchid iar pe vanzatoare sa o concediez .Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Concediere Iuhasz_Timea Iuhasz_Timea Buna ziua, In cazul in care vrem sa concediem un angajat ca se desfiinteaza postul lui, dar a trecut perioada de proba cu 15 zile, trebuie sa intocmim ... (vezi toată discuția)
Concediere angajat ncris78 ncris78 O societate vrea sa concedieze un angajat ce lucreaza cu jumatate de norma. Acesta este momentan in concediu de odihna. Ce demersuri trebuia sa faca ... (vezi toată discuția)