avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie in anulare

In situatia in care o decizie de casare si rejudecare data de ICCJ nu este respectata de instanta careia i se atribuie rejudecarea iar recursul la ICCJ este respins, atunci la contestatia in anulare (art 386 lit d cpp raportat la art 44 cpp) exista "autoritate de lucru judecat"?
Cel mai recent răspuns: TheCopy , utilizator 14:17, 21 August 2012
Art. 44 se referă la hotărârile instanţei civile , care ua autoritate de lucru judecat în faţa instanţei penale.
Nu cred că în speţă este vorba despre aşa ceva. Poate detaliaţi totuşi .
In situatia in care o decizie de casare si rejudecare data de ICCJ nu este respectata de instanta careia i se atribuie rejudecarea iar recursul la ICCJ este respins, atunci la contestatia in anulare exista "autoritate de lucru judecat"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare, art 386 lit d si e cpp BogdanVN BogdanVN Buna ziua, Am o mare nelamurire (printre f multe dezamagiri legate de justitie)... Va voi expune pe scurt o situatie pt care am doua intrebari la care va ... (vezi toată discuția)
Atacarea contestatiei in anulare oltul oltul daca o conrtestatie in anulare va fi respins pot sa l atac cumva? si daca da unde? (a fost admis in principiu) (vezi toată discuția)
Ce este o contestatie in anulare palaghiacristinela palaghiacristinela am o prietena care este chemata ca parte vatamata in proces cu cineva ca inculpat pentru contestatie in anulare-fond-art.176C.p. si nu stie ce inseamna ... (vezi toată discuția)