avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parintii vand apartamentul - fiica, ginerele si 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parintii vand apartamentul - fiica, ginerele si 3 minori raman pe drumuri?

Locuinta pierduta! Ce pot face?

Va rog sa ma ajutati intr-o problema foarte-foarte serioasa!
Sunt casatorita am 3 fetite (8ani, 6ani, 1 luna )si locuiam in apartamentul parintilor impreuna cu acestia , iar cheltuielile locuintei in cea mai mare parte au fost achitate de catere noi, parintii mei mi-au cam impus acest lucru pentru ca ei aveau ca scop sa o 'pensioneze' pe mama dupa care sa se retraga la tzara deci noi sa fim urmatorii prorietari.
Am facut si doua credite de care au beneficiat tot parintii mei, bani cu care trebuia sa-si mai faca cat mai placuta mutarea si confortul de la casa de la tzara .... dar spre surprinderea noastra nu numai ca nu vor sa se mai mute (si nu-i condamn de aceasta) dar SURPRIZA cea mai mare e ca au si vandut apartamentul fara sa stim, lucru facut in colaborare cu o sora de-a mea si sotul acesteia, iar acum m-am trezit ca sunt fortata sa ma mut, "oriunde stiu si in strada daca se poate" dupa cum zice mama, ....
Noii prorietari, care din 'intamplare' sunt si rude cu cumnatul meu in cauza, ne ameninta ca daca nu eliberam pana pe 9.01.2005 apartamentul vin si ne arunca in strada cu tot cu copii si lucruri.
Noi am ramas ca la fotograf cand au venit parintii mei cam pe 20.12.2004 si au spus ca au vandut si se si muta in aceeasi zi .... nu trebuia sa fim si noi informati de aceasta 'manevra'? Stiu ca trebuie un ragaz daca nu ma insel de cel putin 3 luni pentru a gasi alta locinta ....!
Ce pot face sa nu ma trezesc in strada? Asta pana ne gasim alta locuinta cu chirie!
Si cum pot recupera banii pe care ei iau luat de la noi (~ 64 mil.)?
Banii pe care le-am dat nu au fost dati cu chitanta sau martori, credeam ca ar fi fost jenant asa ceva, oricum ii credeam parintii mei si nu puteam sa cred ca nu se vor tine de cuvant!
Va rog sa ma sfatuiti cat mai bine, asta inainte de a ma prezenta la un avocat, ptr ca si casnicia mea tine de rezolvarea acestei probleme!
Multumesc anticipat!

p.s. intre timp termenul s-a mutat pe adta de 12-01-2005 cand trebuie sa eliberam apart. Subliez ca recunoastem actul de vanzare-cumparare, dar dorin un ragaz de timp de bunsimt in care sa ne mutam omeneste si cum sa facem sa ne recuperam banii.
Va rugam un sfat !
Av. M. Socae
tel 413.31.32 (luni-joi orele 17-19) sau
mobil 0723.301.705

Locuinta pierduta! Ce pot face?
>
>Va rog sa ma ajutati intr-o problema foarte-foarte serioasa!
>Sunt casatorita am 3 fetite (8ani, 6ani, 1 luna )si locuiam in apartamentul parintilor impreuna cu acestia , iar cheltuielile locuintei in cea mai mare parte au fost achitate de catere noi, parintii mei mi-au cam impus acest lucru pentru ca ei aveau ca scop sa o 'pensioneze' pe mama dupa care sa se retraga la tzara deci noi sa fim urmatorii prorietari.
>Am facut si doua credite de care au beneficiat tot parintii mei, bani cu care trebuia sa-si mai faca cat mai placuta mutarea si confortul de la casa de la tzara .... dar spre surprinderea noastra nu numai ca nu vor sa se mai mute (si nu-i condamn de aceasta) dar SURPRIZA cea mai mare e ca au si vandut apartamentul fara sa stim, lucru facut in colaborare cu o sora de-a mea si sotul acesteia, iar acum m-am trezit ca sunt fortata sa ma mut, "oriunde stiu si in strada daca se poate" dupa cum zice mama, ....
>Noii prorietari, care din 'intamplare' sunt si rude cu cumnatul meu in cauza, ne ameninta ca daca nu eliberam pana pe 9.01.2005 apartamentul vin si ne arunca in strada cu tot cu copii si lucruri.
>Noi am ramas ca la fotograf cand au venit parintii mei cam pe 20.12.2004 si au spus ca au vandut si se si muta in aceeasi zi .... nu trebuia sa fim si noi informati de aceasta 'manevra'? Stiu ca trebuie un ragaz daca nu ma insel de cel putin 3 luni pentru a gasi alta locinta ....!
>Ce pot face sa nu ma trezesc in strada? Asta pana ne gasim alta locuinta cu chirie!
>Si cum pot recupera banii pe care ei iau luat de la noi (~ 64 mil.)?
>Banii pe care le-am dat nu au fost dati cu chitanta sau martori, credeam ca ar fi fost jenant asa ceva, oricum ii credeam parintii mei si nu puteam sa cred ca nu se vor tine de cuvant!
>Va rog sa ma sfatuiti cat mai bine, asta inainte de a ma prezenta la un avocat, ptr ca si casnicia mea tine de rezolvarea acestei probleme!
>Multumesc anticipat!
>
>p.s. intre timp termenul s-a mutat pe adta de 12-01-2005 cand trebuie sa eliberam apart. Subliez ca recunoastem actul de vanzare-cumparare, dar dorin un ragaz de timp de bunsimt in care sa ne mutam omeneste si cum sa facem sa ne recuperam banii.
>Va rugam un sfat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mama si fiu 5322 5322 dupa succesiunea de la decesul tatalui meu a rezultat ca eu am certificat de mostenitor pentru jumatate din apartament mama mea cedandu-mi partea tatalui deci ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil vandut matematicianul123 matematicianul123 Buna seara. Am si eu o problema mai delicata. Parintii mei si-au vandut apartamentul. Au facut contractul de vanzare-cumpare si in loc sa treaca pe contract ... (vezi toată discuția)
Evacuare krista56 krista56 Buna seara, sotul a cumparat un apartament din banii parintilor inainte de casatorie, in 2004. In anul 2005 s-a cununat. In cursul anului 2010 relatia s-a ... (vezi toată discuția)