avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare imobil vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare imobil vandut

Buna seara. Am si eu o problema mai delicata. Parintii mei si-au vandut apartamentul. Au facut contractul de vanzare-cumpare si in loc sa treaca pe contract sau intr-o anexa in fata notarului termenul de eliberare al imobilului, s-au inteles verbal cu cumparatorul, ei avand incredere in el. Tata a primit toti banii pe imobil in contul bancar si nu mai este proprietar in acte. Noul cumparator le-a oferit verbal termen de eliberare pana la 1 februarie. Joi, 23 ianuarie 2020, le-a trimis mesaj cum ca vrea apartamentul eliberat pana luni, 27 ianuarie 2020 (s-a schimbat cu privire la data eliberarii apartamentului). Problema este ca ei nu au unde se muta, deoarece tatal meu asteapta dupa agentia imobiliara sa cumpere casa noua (cea in care se vor muta) - (asta dupa 27 ianuarie 2020). Tata s-a bazat ca pana la 1 va elibera imobilul. Ei sunt acum speriati ca vor ramane in strada o saptamana cu toate lucrurile si mobila afara. Nu se poate invoca articolul 896 din Noul Cod de Procedura Civila avand in vedere ca suntem in plina iarna si ei nu au unde se muta? As putea obtine in vreun fel un act care sa le dea dreptul sa ramana in imobil pana la 1 februarie 2020? Pot fi evacuati fortati cu politia sau altcumva de catre noul proprietar? Pot sa il dau in judecata pe noul proprietar in vreun fel? E incredibil ce oameni fara inima si cuvant exista in lume, dar asa e viata. Multumesc si apreciez mult raspunsurile dvs.

Stima
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020
matematicianul123, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:56, 26 Ianuarie 2020
Buna seara,
Evacuarea se poate face prin buna intelegere sau printr-o sentinta judecatoreasca.
Parintii dumneavoastra sa notifice proprietarul in scris printr-un executor judecatoresc , ca va elibera casa pana la data de 10.02 (sa-si ia o marja de precautie).
La 10.02 sa ii transmita cheile si restul prin executor.
Oricum, daca ii da in judecata, pana se judeca se face vara.
Aveti idee cam intre ce sume este onorariul executorului judecatoresc? Multumesc.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Evacuarea se poate face prin buna intelegere sau printr-o sentinta judecatoreasca.
Parintii dumneavoastra sa notifice proprietarul in scris printr-un executor judecatoresc , ca va elibera casa pana la data de 10.02 (sa-si ia o marja de precautie).
La 10.02 sa ii transmita cheile si restul prin executor.
Oricum, daca ii da in judecata, pana se judeca se face vara.

Buna seara,
Din pacate NU
Fiecare executor are onorariul lui!
Am inteles. Sper ca s-a inteles intrebarea. Parintii mei il vor anunta prin executor, pe cel care a cumparat de la ei apartamentul, ca vor elibera pana la data de 10.02. Stima.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Din pacate NU
Fiecare executor are onorariul lui!

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020
matematicianul123, utilizator
Buna seara,
S-a inteles PERFECT!

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat un apartament prin credit ipotecar care, ... eump93 eump93 Buna ziua! Am cumparat un apartament prin credit ipotecar care, conform contractului, trebuie sa fie eliberat de catre vechii proprietari pe 7 octombrie 2020. ... (vezi toată discuția)
Evacuare krista56 krista56 Buna seara, sotul a cumparat un apartament din banii parintilor inainte de casatorie, in 2004. In anul 2005 s-a cununat. In cursul anului 2010 relatia s-a ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil ElenaM92 ElenaM92 Buna ziua! Am urmatoarea situatie de fapt: un imobil a fost scos la licitatie ca urmare a neplatii ratelor unui credit ipotecar. Am castigat licitatia, mi-a ... (vezi toată discuția)