Buna ziua !
Sunt proprietar a unui imobil format din 2 apartamente cu teren comun in cota de ½ . Pot sa cer nulitatea Procesului-verbal de adjudecare , dupa 2 ani ? In situatia in care imobililul a fost adjudecat creditorului printr-o persoana interpusa , la un pret de 35% din valoarea de pornire a licitatiei , la a 2-a licitatie .Situatia am aflat acum cateva zile .
Va multumesc !
Da . Actul de adjudecare a fost emis pe numele complicelui .
Dupa adjudecare , noul proprietar , face o procura speciala prin care inputerniceste pe creditor sa foloseasca imobilul dupa placul lui , inclusiv cu vanzarea acestuia .
Au fost trei termene de licitatie . La prima licitatie a fost evauiat si scos apartamentul meu la licitatie . In urma publicatiei de vinzare am sisizat executorul in scris ca este gresita expertiza de evaluare si licitatia , pentru ca figureaza apartamentul meu in dosar de licitatie .
Executorul a raspuns verbal ca aceasta licitatie nu este valabila ,iar evaluatorul in raportul urmator a specificat in scris ca expertiza de evaluare este gresita . Dupa cele arate mai sus consider ca au fost numai doua licitatii legale .
Ulterior am aflat ca si altii au vrut sa participe la licitatie dar nu au reusit sa obtina date pe baza carora sa plateasca taxa de participare la licitatie .
din perspectiva debitorului actul de adjudecare este act de executare si prin urmare o actiune in nulitate urmeaza a fi calificata contestatie la executare si respinsa ca tardiv formulata ( adica dupa mai mult de 15 zile..si cu atat mai mult dupa 2 ani)
angajati un avocat care sa incerce o repunere in termen, etc etc etc...
istorica din perspectiva mea aceasta decizie...
e prima de acest fel si un bun si exemplar precedent
am avut cateva actiuni respinse de acest gen pe motive contrare celor confirmate
Licitatie
crismiti
Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit:
1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)