avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU CRESTERE COPIL TATA SALARIAT+SOMAJ
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU CRESTERE COPIL TATA SALARIAT+SOMAJ

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea situatie referitoare CIC pentru tata:

Am un copil nascut in 09 aprilie 2012. In prezent sint in CIC, pina in martie 2013. Am optat pt CIC pina la implinirea visrtei de 1 an a copilului.
Cf noii legi, sotul meu ar trebui sa intre si el in CIC de o luna pina la implinirea virstei de 1 an a copilului. In 2011 din aprilie pina in iunie sotul a lucrat, apoi din iulie a beneficiat de somaj pina in 06 aprilie 2012. Intrebari:
1. Cind trebuie sa depuna dosarul pentru CIC?
2. Ce acte trebuie sa contina? Adev de la fostul loc de munca? De la somaj?
3. Are dreptul si poate depune dosarul pentru CIC pina la implinirea virstei de 2 ani a copilului? Daca da, in ce termen?
4. Daca are acest drept, care va fi cuantumul indemnizatiei pentru el?

Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Nelly37 , utilizator 17:16, 20 August 2012
sotul
ca la dvs. de la toate pe ultimele 12 luni
da .

depinde cat fac veniturile
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an asa ramane, nu se poate modifica in CCC pana la 2 ani.

2. Sotul indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC pentrui o luna de zile deoarece perioada de somaj indemnizat este perioada eligibila pentru indemnizatia pentru CCC.

3. - Indemnizatia pentru CCC se calculeaza separat pentru sotul dvs. (se iau in calcul veniturile din salarii si din indemnizatia de somaj).
- Aduce o adeverinta de la locul de munca si una de la Agentia de Somaj.
- In rest sunt aceleasi acte ca si la dvs.

4. Solicitarea CCC se face pe baza de cerere si documente doveditoare, cu cel putin 30 de zile inainte de intrarea efectiva in acest concediu.
av.antoanelageaman a scris:

sotul
ca la dvs. de la toate pe ultimele 12 luni
da .

depinde cat fac veniturile

Nu sunt interesata direct de acest caz dar, totusi...daca dati un raspuns, cred ca ar trebui sa fiti cat de cat mai explicita, nu sa raspundeti precum un copil de clasa primara si sa nu se inteleaga ceea ce vreti sa spuneti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil lala1307 lala1307 Am si eu o dilema..sunt insarcinata in 7 luni si lucrez la o societate de telefonie fixa de 6 luni..ar trebui sa intru in concediu prenatal incepand cu 31 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu crestere copil - acordare stngraluca stngraluca Buna ziua, In luna iulie 2013 ar trebui sa nasc un bebelus. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, stiu ca ar trebui sa am venituri ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)