avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

am si eu o intrebare si vasi ruga frumos daca se poate sa-mi raspundeti in timpul somajului se poate lua concediu medical,cum se plateste concedou medical?am inteels ca 85% dar din ce diu minimu pe economie?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 19:23, 18 Ianuarie 2009
Pentru a putea beneficia de plata concediului pentru incapacitate temporară de muncă (concediul medical) persoanele înregistrate la AJOFM care beneficiază de plata indemnizaţiei de şomaj au obligaţia de a depune concediul medical la sediul AJOFM până la data de 05 a lunii pentru luna expirată, pentru care deţine concediul medical (conform Anexei 1 din Ordinului 233/14.03.2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediul medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asgurarilor sociale de sanatate).
multumesc frumos pentru raspuns,am depus concediu medical la somaj dar am ramas surprinsa cand am vazut ca am luat intr-o luna 40 lei si in lata luna 60 lei,ma gandeam ca nu mi-a intrat inca bani de concediu medical si sunt platite doar putinele zile de somaj care mi-au ramas de platit.si in cartea de munca zcie ca pt concediu medical 410 lei de aceea sunt in dubi care ii adevarul trebuie sa-i primesc sau se plateste ma putin concediu medical cand sunt in somaj
oare nu stie raspunsul nimeni?
:foottap:
La indemizatia de incapacitate temporara de munca baza de calcul este media zilnica dinve niturile pe ultimele 6 luni anterioare CM inmultita cu numarul de zile de CM la care se aplica procentul de la codul bolii pe care o are somerul.
Este bine sa va prezentati la ALOFM sa vi se explice sumamult diminuata de bani pe care ati primit-o.
Ultima modificare: Duminică, 18 Ianuarie 2009
adelaida_07, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical anacami2 anacami2 buna ziua.o prietena are urmatoarea problema. a fost depistata cu caner mamar , iar din 21.07 va incepe chimioterapia.problema este urmatoarea: cu 25iunie ni ... (vezi toată discuția)
Concediu medical blareanabel blareanabel cate zile de concediu medical se pot scoate in somaj?exista un anumit numar?pana la ce data se poate depune foaia de concediu la AJOFM?cei de acolo sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la 2 ani mine58 mine58 Buna seara, Azi fata mea a primit un plic de AJOFM ca are de plata pentru 2013 suma de 163 lei cas si impozit pe venit si nu stim ce reprezinta, Mentionez ca ... (vezi toată discuția)