avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

postnatal

Bună ziua, sora mea este căsătorită și are un copil. Ajutorul postnatal este pe numele soțului, care a fost angajat până de curând. (Sora mea nu a lucrat.)

Dat fiind că el consumă constant băuturi alcoolice, sora mea este decisă să divorțeze..

Ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca ajutorul postnatal să revină mamei?
Ce alte măsuri se pot lua, în acest caz?

Mulțumim.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
dumitru daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: dumitru daniel , utilizator 16:15, 21 August 2012
1. Nu este vorba de ajutorul postnatal ci de indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.

2. - O astfel de situatie nu este prevazuta in legislatia referitoare la indemnizatia pentru CCC.
- De aceea va recomand sa luati legatura cu Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala, cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.

Vă doresc o zi frumoasă în continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului LilicaCoclea LilicaCoclea Se i-au in calcul salariile compensatorii atunci cand se calculeaza veniturile la stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediul prenatal fractionat irina19867 irina19867 Buna ziua.Sunt profesoara suplinitor, urmeaza sa nasc in 12 august.As avea doua nelamuriri...prima este aceea ca as mai avea 3 saptamani de practica la scoala ... (vezi toată discuția)
Plata concediului postnatal si a indemnizatiei pentru ccc janina1001 janina1001 buna ziua, imi puteti spune,va rog,cine plateste aceste concedii,respectiv concediul de 126zile si concediul de crestere copil,angajatorul sau statul ... (vezi toată discuția)