Art. 12 al. 2
"Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare."
1. Prima mea intrebare este legata de sintagma - venituri profesionale -, mai exact, nu am reusit sa gasesc neicaieri ce anume se incadreaza in aceasta categorie. Ce parere aveti ?
2. Persoana care primeste indemnizatia, mai poate beneficia de banii proveniti din dividente ? ( binenteles persoana este asociat intr-o societate cu raspundere liimitata )
3. Administratorul unei societati, poate beneficia de indemnizatie ?
Va rog sa ma ajutati, macar cu opinii, pareri, insa cel mai bine ar fi, daca ati putea indica si niste texte legale....
Art.1 alin.3 din OUG nr.148/2005 prevede ca, prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
Conditia pentru a beneficia de indemnizatie este : realizarea de timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare - art.1 alin.1 din OUG nr.148/2005.
Cic si srl
mibut
Buna ziua,
Sunt in CIC de 1 an si 9 luni, in mai putin de 3 luni ar trebui sa ma intorc la serviciu.
As vrea sa-mi infiintez un SRL si sa incep o ... (vezi toată discuția)