avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare tevi intr-un apartament nelocuit de 3 ani.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare tevi intr-un apartament nelocuit de 3 ani.

Doresc sa schimb tevile de caldura de la un apartament de la et. 2, eu fiind la et.4, dar proprietarul de la et. 2 este plecat din tara de 3 ani. Ce trebuie sa fac in acest sens ?
Intretinerea si reparatia partilor comune de instalatii si constructii din condominiu intra in responsabilitatea asociatiatiei de proprietari
In situatia expusa de dvs,aveti varianta de inlocuire instalatii verticale ,cu executarea racordarii la nivelul apartamentelor unde exista proprietar,urmand ca ulterior la revenirea proprietarului actualmente lipsa acesta sa se branseze la instalatie.
Nu a lasat date de contact? Nu aveti cum sa luati legatura cu el sau cu rude, prieteni ramasi in tara?
Pentru a schimba tevile de caldura trebuiesc taiate cele vechi si scoase, iar prin locul prin care treceau cele vechi se trag cele noi, pentru a scoate tevile vechi trebuie taiate cele care fac legatura spre caloriferul vecinului care nu este, imi este greu sa cred ca puteti sa faceti acest lucru fara sa fie cineva in acel apartament. Nu cred ca este cineva dispus sa dea alte gauri prin casa "cu executarea racordarii la nivelul apartamentelor unde exista proprietar,urmand ca ulterior la revenirea proprietarului actualmente lipsa acesta sa se branseze la instalatie".
Daca nu are restanta la cotele de intretinere inseamna ca exista cineva care le plateste si are si cheia de la apartament.
Daca se sparge o teava in acel apartament sau trebuie intervenit la partile comune din acel apartament, ce faceti?
Daca nu reusiti sa dati de proprietar sa va ajute cu o persoana de contact, faceti o comisie formata din presedinte, administrator, instalator, o persoana sau doua din comitet, deschideti usa cu cineva care sa nu o faca praf, executati lucrarea (nu pot ramane oamenii fara caldura), si cand totul este ok schimbati butucul, sigilati apartamentul si pastrati cheile in administratie pana la sosirea proprietarului sau a unui reprezentant.
Nu a lasat date de contact sau cheie la nimeni.
Pentru un apartament, chiar si nelocuit, se repartizeaza cheltuielile pe cota-parte indiviza (salarii, service si reparatii ascensor, cheltuieli administrative, reparatie terasa, reparatii subsol, etc), aceste cheltuieli nu sunt achitate de 3 ani??
Daca nu sunt achitate si proprietarul nu a fost dat in judecata dupa 90 de zile aveti marea sansa sa le pierdeti pentru ca se prescriu.
Eu cred ca exista cineva care plateste, deci se poate lua legatura cu proprietarul sau un reprezentant pentru a rezolva situatia.

Alte discuții în legătură

Taierea tevilor-parte comuna din apartament calistita calistita Buna ziua Sunt administrator la o asociatie de proprietari. In cdrul asociatiei un proprietar, de la etajul 4/4, a facut debransare totala, taind si partile ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii de plata are un membru al ap, cu ct de apartament debransat de la radetde 10 ani janblanaru janblanaru Suntem 16 proprietari din 40 care legal, acum 10 ani, ne-am montat CT de apartament. De ce trebuie sa participam la plata cheltuielilor pentru repararea, ... (vezi toată discuția)
probleme asociație de propietari Valutzuu Valutzuu Bună ziua , am probleme cu asociația de proprietari și cu proprietarii aferenți coloanei unde locuiesc. Problema sta cam așa, sunt proprietar al unui ap ... (vezi toată discuția)