buna ziua! am o rugaminte la dvs. Mi-am schimbat recent docmiciliul si nu stiu ce trebuie sa fac pt a primii alocatiile copiilor la noul domiciliu. nu stiu unde trebuie sa merg si de ce hartii am nevoie. va multumesc pt ajutor!
Normele metodologice privind Legea nr. 61/1993 modificata va arata procedura de urmat in situatia dv. Astfel:
Art. 18. -
(1) Reprezentantul legal al copilului sau, după caz, tânărul este obligat să comunice în scris direcţiei teritoriale orice modificare intervenită, de natură să determine încetarea, suspendarea sau modificarea plăţii drepturilor de alocaţie de stat pentru copii, în termen de 15 zile de la apariţia acestora.
(2) În aplicarea prevederilor alin. (1), direcţia teritorială are obligaţia de a actualiza informaţiile prelucrate prin programul informatic din cererea iniţială, pe baza actelor doveditoare.
Art. 19. -
(1) În cazul schimbării adresei de domiciliu sau de reşedinţă în aria de competenţă a aceleiaşi direcţii teritoriale care a efectuat plata drepturilor până la apariţia modificării, reprezentantul legal sau, după caz, tânărul comunică în scris, în termenul prevăzut la art. 18 alin. (1), direcţiei teritoriale modificarea.
(2) În cazul în care noua adresă de domiciliu se află în aria de competenţă a altei direcţii teritoriale, direcţia teritorială care a efectuat plata până la apariţia modificării procedează la încetarea plăţii şi comunică în scris direcţiei teritoriale din judeţul de domiciliu al titularului datele necesare în vederea reluării plăţii, menţionând obligatoriu ultima lună pentru care s-a efectuat plata, cuantumul, precum şi suma restantă defalcată pe fiecare lună.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2), reprezentantul legal sau, după caz, tânărul prezintă direcţiei teritoriale actele doveditoare, pe baza cărora se întocmeşte un dosar nou, în termenul prevăzut la art. 18 alin. (1).