avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... achizitionare imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

achizitionare imobil

daca achizitionez o casa impreuna cu viitorul meu sot cu bani din banca,si o parte din bani o am eu stransa ,dupa un eventual divort pot recupera cumva suma pe care eu o investesc la inceput?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:45, 22 August 2012
cu conditia sa mentionezi in act de la cine provin banii
depinde daca numai dumneavoastra veti figura pe titlul de proprietate, sau va figura si viitorul sot.
In conditiile in care actul de vanzare-cumparare va fi incheiat pe numele amandurora, atunci veti fi deja coproprietari chiar daca nu sunteti casatoriti.
Este bine sa stabiliti cota parte din dreptul de proprietate, in functie de aportul de bani adus de fiecare.
Ex: daca dumenavoastra duceti 70% din suma, atunci mentionati ca veti avea o cota parte de 70% din dreptul de proprietate.
trebuie stabilit inainte sa cumparati cine va achita creditul sau care va fi colaborarea fiecaruia la achitarea acestuia.
Spor !
La achizitionare eu vin cu 20% din valoare,iar diferenta facem credit la banca ,pe care urmeaza sa-l platim impreuna.Se poate mentiona in contract acest lucru?
Daca il cumparati acum inainte de casatorie, il cumparati pe cote parti ( dvs o cota mai mare) si nu mai mentionati nimic in plus in act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa utilizator_87 utilizator_87 Buna seara, Va rog sa ma sfatuiti intr-o situatie... am cumparat prin programul prima casa, casa parintilor mei, ca ulterior cu suma obtinuta sa achizitionez ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate dupa casatorie carmenstoian carmenstoian Buna ziua , as dori o lamurire privind urmatoarea situatie .Prietenul meu va achizitiona o locuinta prin credit bancar pe termen de 30 de ani .Eu nu figurez ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate RoseDanielle RoseDanielle Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema. Eu si prietenul meu ( viitor sot) vrem sa ne luam un apartament prin programul prima casa. Dar ... (vezi toată discuția)