avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce riscuri imi asum daca vind casa la client cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce riscuri imi asum daca vind casa la client cu finantare de la banca "Prima casa"

Ce riscuri imi asum daca vind o casa la un client cu finantare de la banca prima casa si cum ma asigur daca primesc banii avind in vedere ca trebuie sa semnez contractul de vinzare cumparare inainte de a intra banii in cont?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 15:52, 22 August 2012
O sa incheiati un antecontract la notariat in care veti stabili anumite sanctiuni in cazul in care cumparatorul nu va primi acordul de la Fondul de garantare sau banca nu ii va acorda creditul.
Daca creditul va fi aprobat, in momentul in care veti semna contractul de vanzare, dumneavoastra ca vanzator aveti dreptul, conform noului cod civil, sa inserati in contract si sa va notati in cartea funciara un drept de ipoteca pana la plata pretului de catre finantator, adica de catre banca. La data platii pretului de catre banca, drepturile dvs vor trece in favoarea bancii, iar din cartea funciara va fi radiata ipoteca in favoarea dvs.
danuza_dodo a scris:

...dumneavoastra ca vanzator aveti dreptul, conform noului cod civil, sa inserati in contract si sa va notati in cartea funciara un drept de ipoteca pana la plata pretului ....

Da, daca nu era tranzactie prin credit acordat de banca... In nici un caz banca nu va accepta inscrierea vreunei alte ipoteci decat cea in favoarea sa. In antecontract veti stipula sanctiunile pentru o eventuala neacordare a creditului, iar in contractul final de vanzare cumparare se va specifica in clar modul de virare a restului de pret, respectiv "prin virament bancar in contul nr.., in baza creditului acordat cumparatorului de catre banca X" etc. Nu aveti cum sa nu primit banii, pentru ca acestia vin direct de la banca...
Exista situatii cand banca desi si-a dat acordul pentru imprumut si chiar a semnat si contractul de imprumut sa nu-l mai dea pe motiv ca intre timp a descoperit ea ceva care nu mai face posibila acordarea creditului catre client? Are banca acest drept?
Daca s-a semnat contractul de credit, nu mai are ce sa gaseasca banca... Toate verificarile se fac in prealabil si pe baza tuturor documentelor se acorda creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare imobil ipotecat fabi_arina fabi_arina Ce clauze trebuie sa contina un antecontract de vanzare -cumparare a unui apartament ipotecat in favoarea unei banci si ce acte sunt necesare la incheierea ... (vezi toată discuția)
Rest plata dezvoltator imobiliar, implicarea altei banci Dharma Dharma Buna seara, am increiat un antecontract de vanzare-cumparare cu un dezvoltator imobiliar achitand 70% avans din valoarea imobilului ,urmand ca la data semnarii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. ... Dovis Dovis Buna ziua, Vreau sa vand un apartament printr-o agentie imobiliara. Cumparatorul face imprumut la banca - nu stiu de care (noua casa, credit ipotecar). Va ... (vezi toată discuția)