avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile sotilor asupra bunurilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile sotilor asupra bunurilor

Buna seara.Am si eu o nelamurire,pe care sper sa o rezolv.Tatal meu,ramas vaduv, s-a casatorit,numai la biserica, si as dori sa stiu daca sotia lui de acum are dreptul la mostenire asupra apartamentului pe care tata l-a dobandit in timpul casatoriei cu mama.Noua sotie poate cere cota parte din acest apartament,din partea care ii revine tatei? Daca da ce anume putem noi,copii sa facem in acest sens.Mentionez ca noi,copii nu am dezbatut mostenirea inca.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: crocolina3 , utilizator 00:03, 23 August 2012
Daca nu exista certificat de casatorie intre tatal dvs si a doua sotie, aceasta nu poate veni la mostenire.
Poate doar s-au logodit la biserica, teoretic cel putin, nu se pot casatori religios daca nu sunt casatoriti civil. Mai verificati.
Doar daca s-au casatorit civil, sotia va mosteni 1/4 din averea ce-o avea sotul sau la data decesului lui. Nu e obligatoriu ca tatal dvs sa decedeze inaintea sotiei, se poate si invers.

Puteti rezolva o eventuala problema la dezbaterea succesiunii dupa mama, prin partaj/ iesire din indiviziune. Il veti despagubi ( cu ghilimele sau fara ) pt cota lui si gata.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
gi-jane2, moderator
Dar am inteles ca dupa cinci ani de convietuire,chiar daca nu sunt casatoriti legal(cu acte) are dreptul la mostenire,exista asa ceva in codul familiei?Sunt prea in varsta sa faca o cununie.
Ultima modificare: Joi, 23 August 2012
crocolina3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt drepturile in casatorie? cucugeorge cucugeorge Buna ziua. Sunt un fiu de un tata care sa recasatorit la 60 de ani,dar doar prin biserica,nu si la primarie. Tata e despartit legal de mama,si deja au facut ... (vezi toată discuția)
Casatorie religioasa Angela49 Angela49 Am nevoie de ajutorul Dv.! Eu si prietenul meu am hotarat sa ne casatorim. Amandoi suntem vaduvi, avem copii majori, nepoti si am dori sa nu apara discutii ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters312396 ContSters312396 Tata a fost recasatorit din 1992 cu o alta femeie si a decedat in octombrie 2013, in acest timp contribuind la bunastarea noii sale familii.Sotia sa a avut 2 ... (vezi toată discuția)