avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Tata a fost recasatorit din 1992 cu o alta femeie si a decedat in octombrie 2013, in acest timp contribuind la bunastarea noii sale familii.Sotia sa a avut 2 mostenitori legitimi cu sotul anterior iar tatal meu 4 copii anterior casatoriei.Dupa casatorie nu s-au mai nascut alti copii.Tatal meu a convietuit in gospodaria femeii respective.As dorii sa stiu ce drepturi de mostenire avem noi ca si copii ai tatei dupa decesul acestuia.In momentul casatoriei si tatal meu a avut o anumita avere.
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2014
ContSters312396, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters312396 , utilizator 15:04, 2 Februarie 2014
Aveti drept la mostenirea tatalui copii toti3/4 iar sotia 1/4.
Cine a decedat primul, tatal dv. sau sotia lui, ca nu prea mi-e clar?...
Tatal a decedat.Sotia sa mai traieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tatal meu inainte de a se casatori cu mama mea si-a ... SavianT SavianT SUCCESIUNE Tatal meu inainte de a se casatori cu mama mea si-a intemeiat o gospodarie(casa,bucatarie vara,gradina,teren agricol,etc.)iar in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor asupra bunurilor crocolina3 crocolina3 Buna seara.Am si eu o nelamurire,pe care sper sa o rezolv.Tatal meu,ramas vaduv, s-a casatorit,numai la biserica, si as dori sa stiu daca sotia lui de acum are ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni singurul mostenitor al tatalui meu mausica mausica Buna ziua, mama mea a decedat cu mult timp in urma, tatal meu s-a recasatorit (toate bunurile proprietate le-a dobandit in actuala casatorie) si nu are copii ... (vezi toată discuția)