Foarte pe scurt: acum fiind dat in judecata, aveti posibilitatea sa va aparati si sa aratati instantei realitatea, aceasta fiind calea de rezolvare legala.
Dar mai pe larg, referitor la expunerea dumneavoastra sunt multe de spus.
Presedintele asociatiei va dat in judecata si nu administratorul.
Daca s-a apelat la un avocat, este firesc si nu are importanta ce relatii exista intre avocat si administrator.
Asociatia nu este obligata sa apeleze la institutia medierii, ci poate sa actioneze un restantier in instanta dupa 90 de zile de intarziere la plata, fara notificare, anunt...
Eu cred ca ati fost inselat sau macar amagit de fostul proprietar cu care ati fost de acord sa ascundeti efectuarea tranzactiei fata de conducerea asociatiei. Iar contractul de vanzare-cumparare se incheie si se semneaza in fata notarului, nu la banca, cu adeverinta eliberata de asociatie. Ati verificat atunci la asociatie daca avea sau nu datorii?
Este posibil ca sumele de care spuneti ca au fost solicitate initial de administrator, sa fi fost restantele fostului proprietar.
Daca, asa cum spuneti, fostul proprietar va povestit despre necazurile cu asociatia, inseamna ca ati stiut in ce va bagati. De ce ati mai cumparat acel apartament? Doar nu era singurul din oras!
Problemele cu privire la citatie, actiunea in instanta si alte comunicari sunt in sarcina Judecatoriei si nu a asociatiei. Ceea ce ati primit in cutia de posta, ati primit de la Judecatorie, prin posta si nu de la asociatie.
Solicitarea preschimbarii termenului este legala. Instanta nu na acceptat pentru ca este aglomerata si nu pentru ca asociatia nu ar fi avut acest drept.
Daca la acel apartament isi au sediul mai multe firme, acestea si-au stabilit sediul cu acordul fostului proprietar, fiind si acesta un motiv de a va indemna sa va ascundeti fata de asociatie.
Referitor la sumele solicitate acum in instanta, judecatorul va analiza si va hotari, inclusiv asupra sumelor prescrise. Doar ca trebuie sa solicitati, sa aratati, sa explicati singur sau angajandu-va un avocat.
Iar legat de intrebarea cu medierea, puteti beneficia de ea atat inainte cat si in timpul judecatii solicitand acest lucru fie unui mediator, fie instantelor de judecata spunandu-le ca doriti sa apelati la mediere si apoi mergeti la un mediator. Atentie ca pentru mediere trebuie sa fiti "2" . Adica trebuie sa accepte medierea si asociatia. Este in sarcina mediatorului sa lanseze invitatia si sa incerce, explicandu-le avantajele medierii, sa convinga si asociatia sa participe la sedinta de mediere, dar acest lucru nu este obligatoriu. Medierea este o procedura voluntara.