avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... procedura mediere/conciliere directa ignorata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

procedura mediere/conciliere directa ignorata de asociatia de locatari inainte sa ma dea ei in judecata

Buna ziua,
Doresc sa intreb daca este un abuz ce a facut avocata unei asociatii de locatari impreuna cu un grefier/procuror de la instanta de judecata

avand in vedere ca acea avocata a asociatiei este amanta actualului administrator al blocului, iar presedintele asociatiei este mai mult de forma, vreau sa intreb urmatoarele lucruri:

nu am stat in acel apartament din cauza administratorului cu probleme psihice care mi-a cerut la vanzarea/cumpararea apartamentului un asazis comisio al lui de 700 eur
la intretinere figurez o persoana si sunt incarcat cu apa rece si apa calda + o gramada de cheltuieli, desi i-am dat o cerere in care am cerut scaderea de la intretinere. Mi-a rupt acea cerere in fata acum mai multi ani, spunand ca la el tot timpul se pune o persoana, nu exista 0 persoane in blocul lui
Mentionez ca nu a vrut sa imi ia niciodata in considerare indexul meu de la apometre ptr apa rece/apa calda , spunand ca nu le ia in considerare si ca i le dau degeaba

M-a dat abuziv in judecata, prima citatie nu am primit-o , plus de asta a fost o prima intampinare la care s-au prezentat ei in care cereau sa se devanseze termenul mai devreme decat cel care il propusese instanta. Mare noroc ca a fost respins de catre judecator cererea lor abuziva.

Pe citatia care am primit-o la adresa unde locuiesc, mentionez ca nu figureaza nimic legat de vreo procedura de mediere sau conciliere directa.

Nu m-au instiintat deloc prin vreo scrisoare/somatie de plata in scris la adresa unde locuiesc |(de pe buletin) inainte sa ma actioneze in judecata
nu mi-au trimis nici un act (copiile lor) pe baza carora m-au dat in judecata
am primit doar citatia la cutia postala si atat.
A trebuit sa merg eu la judecatorie si sa fac copie dupa acte.

Am observat ca au pus totusi acuma cand am fost intr-o seara la apartamentul cu pricina zilele trecute o citatie si acele acte in copii , jos in fatza usii lateral intr-un colt
de ce nu mi le-au trimis mie la adresa din buletin si le-au ascuns o perioada dupa care le-au pus voit jos gata prafuite?

impotriva cui pot face plangere.

Cum pot beneficia si eu de mediere/conciliere directa in acest caz.

De asemenea mentionez ca am dreptul la prescriere a sumelor la intretinere pentru un an de zile.

Chiar si in formularea lor in actele trimise la judecatorie, recunosc ca sunt dat in judecata pentru o suma mai mica, dar in totalul centralizator (nomenclator) nu a fost scoasa si suma prescrisa, el adaugand la suma ceruta si suma prescrisa
ce pot face in acest caz?

de asemenea vad ca domnul administrator, dupa ce m-a dat in judecata, continua sa ma umfle la facturile de intretinere si acum, ca si cum eu am stat acolo in acest timp.

mentionez ca apartamentul este complet gol/nemobilat si fara curent (am aflat ca a fost luat contoarul de la apartament fara sa ma anunte cineva)
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 08:56, 22 August 2012
Foarte pe scurt: acum fiind dat in judecata, aveti posibilitatea sa va aparati si sa aratati instantei realitatea, aceasta fiind calea de rezolvare legala.

Dar mai pe larg, referitor la expunerea dumneavoastra sunt multe de spus.
Presedintele asociatiei va dat in judecata si nu administratorul.
Daca s-a apelat la un avocat, este firesc si nu are importanta ce relatii exista intre avocat si administrator.
Asociatia nu este obligata sa apeleze la institutia medierii, ci poate sa actioneze un restantier in instanta dupa 90 de zile de intarziere la plata, fara notificare, anunt...
Eu cred ca ati fost inselat sau macar amagit de fostul proprietar cu care ati fost de acord sa ascundeti efectuarea tranzactiei fata de conducerea asociatiei. Iar contractul de vanzare-cumparare se incheie si se semneaza in fata notarului, nu la banca, cu adeverinta eliberata de asociatie. Ati verificat atunci la asociatie daca avea sau nu datorii?
Este posibil ca sumele de care spuneti ca au fost solicitate initial de administrator, sa fi fost restantele fostului proprietar.
Daca, asa cum spuneti, fostul proprietar va povestit despre necazurile cu asociatia, inseamna ca ati stiut in ce va bagati. De ce ati mai cumparat acel apartament? Doar nu era singurul din oras!
Problemele cu privire la citatie, actiunea in instanta si alte comunicari sunt in sarcina Judecatoriei si nu a asociatiei. Ceea ce ati primit in cutia de posta, ati primit de la Judecatorie, prin posta si nu de la asociatie.
Solicitarea preschimbarii termenului este legala. Instanta nu na acceptat pentru ca este aglomerata si nu pentru ca asociatia nu ar fi avut acest drept.
Daca la acel apartament isi au sediul mai multe firme, acestea si-au stabilit sediul cu acordul fostului proprietar, fiind si acesta un motiv de a va indemna sa va ascundeti fata de asociatie.
Referitor la sumele solicitate acum in instanta, judecatorul va analiza si va hotari, inclusiv asupra sumelor prescrise. Doar ca trebuie sa solicitati, sa aratati, sa explicati singur sau angajandu-va un avocat.
Iar legat de intrebarea cu medierea, puteti beneficia de ea atat inainte cat si in timpul judecatii solicitand acest lucru fie unui mediator, fie instantelor de judecata spunandu-le ca doriti sa apelati la mediere si apoi mergeti la un mediator. Atentie ca pentru mediere trebuie sa fiti "2" . Adica trebuie sa accepte medierea si asociatia. Este in sarcina mediatorului sa lanseze invitatia si sa incerce, explicandu-le avantajele medierii, sa convinga si asociatia sa participe la sedinta de mediere, dar acest lucru nu este obligatoriu. Medierea este o procedura voluntara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

procedura mediere/conciliere directa ignorata de asociatia de locatari inainte sa ma dea ei in judecata user43 user43 Buna ziua, Doresc sa intreb daca este un abuz ce a facut avocata unei asociatii de locatari impreuna cu un grefier/procuror de la instanta de ... (vezi toată discuția)
Restantieri elena_vasile elena_vasile Sunt un proprietar interesat de o informatie cu privire la recuperarea banilor de la restantieri deoarece administratorul si ceilalti sunt dezinteresati si am ... (vezi toată discuția)
Este corect sau nu cum s-a calculat apa? angelica82 angelica82 Buna ziua,am o nelamurire cu privire la lista de intretinere .Pe lista de plata apare la apa rece suma de 834 iar pe factura este 1548.Pe lista de plata apare ... (vezi toată discuția)