avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... necomunicarea unei sentinte
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

necomunicarea unei sentinte

Buna ziua .am o intrebare ...in urma unui proces de divort am pierdut custodia fiicei mele am facut apel... in martie s-a pronuntat sentinta si nu m-ia fost comunicata in fapt nici acum ..am facut plingere la CSM ( nu doar pt asta ci pt mai multe motive) si surpriza ..am primit raspuns ca ar fi fost comunicata in luna mai dar nu m-ia fost comunicata la adresa mea care exista in dosar (au copie dupa flotant si dupa contractul de inchiriere) ci la domiciliul fostei sotii ...posta a trimis comunicarea inapoi cu mentiunea mutat nu a fost afisata..intre timp fosta sotie profitind de faptul ca nu stiam de comunicare a definitivat sentinta acum intrebarea ...pot ataca sentinta pt faptul ca a devenit definitiva prin faptul ca nu am putut declara recurs? si unde ? la tribunalul initial sau la cel unde sa judecat apelul? daca da ...pot lega un proces de reincredintare minor de atac ? sa dat custodie unica cu toate ca anchetele sociale imi erau mie favorabile ( 3 la numar) si copila avind 12 ani a cerut sa locuiasca cu mine plus faptul ca de la mama ei si pana la scoala face naveta iar locuind cu mine este la 15 min de scoala cam lunga intrebare:D....va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
raylar, utilizator
Cel mai recent răspuns: raylar , utilizator 09:14, 26 August 2012
Cel mai bine ar fi sa introduceti o actiune noua de reincredintarea minor, pe considerentele ca s-au schimbat motivele avute in vedere la luarea deciziei privind incredintarea copilului catre mama.
Oricum, instantele, dupa intrarea noului cod civil in vigoare, nu mai incredinteaza copilul unuia dintre parinti decat in cazuri extraordinare. Regula este atribuirea autoritatii comune ambilor parinti si stabilirea domiciliului la unul dintre parinti.
MULTUMESC pt raspuns cred ca asa o sa fac dupa vacanta judecatorilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon copil ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in 2009. pana la divort locuiam cu fosta sotie si cu fetita noastra intr-o garsoniera primita de la anl, acele locuinte pt tineri in ... (vezi toată discuția)
Deși copilul preferă să stea la mine, domiciliul lui a fost stabilit la mama. hotărârea este definitivă, ce mai pot face? ochila ochila Buna ziua.am un baietel de 7 ani.in fond sa stabilit domiciliul la mine.a facut mama lui apel si a castigat desi am avut martor ca ea sa imbatat de fata cu ... (vezi toată discuția)
Probleme juridice de familie mrcryss mrcryss buna seara as avea cateva intrebari legate de subiec. am divortat acum 3 ani. in urma casniciei a rezultat un baietel. acum fosta sotie sa recasatorit si ... (vezi toată discuția)