avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Deși copilul preferă să stea la mine, domiciliul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Deși copilul preferă să stea la mine, domiciliul lui a fost stabilit la mama. Hotărârea este definitivă, ce mai pot face?

Buna ziua.am un baietel de 7 ani.in fond sa stabilit domiciliul la mine.a facut mama lui apel si a castigat desi am avut martor ca ea sa imbatat de fata cu minorul.ca mai mult avea grija bunica lui materna de el pt ca ea era mai mult plecata cu iubitul ei(actualul sot).in apel a fost audiat si minorul(alegerea lui a fost sa stea la mine).de cand sa deschis procesul baietelul meu locuieste cu mine(aproape doi ani)merge la scoala pe clasa 0.a fost si la ea in germania pt o luna de zile dar tot aici prefera sa stea.desi inainte de divort locuinta baietelului a fost aceeasi .eu sunt recasatorit si baietelul meu are o relatie extraordinara cu actuala mea sotie.ma gandesc si ma framant in fiecare zi si ma intreb ce as mai putea face pt el ca sa ramana unde ii place.cu mama lui am incercat sa vorbesc si i-am spus ca ar trebuii sa respecte decizia baietelului si ca ar fi prea mult pt el sa se mute in alta tara.raspunsu ei a fost halucinant"copilul nu gandeste nu stie ce e bine pt el"mentionez ca in hotarare nu ma obliga sa imi dau consimtamantul in nici un fel.asta pt ca nu au cerut(au formulat gresit cererea)ce as mai putea face pt baietelul meu.hotararea ei este definitiva!va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri si va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 14:28, 20 Decembrie 2018
Se poate pierde procesul în apel.
Pot fi si motivari aiurea pe dreptul.familiei.
Daca sentinta este definitiva as mai putea face ceva?si daca minorul nu vrea pur si simplu ce poate sa faca?.am inteles ca cu forta nu poate sa il ia nimeni
Probabil ca nu se mai poate face nimic.
Încercați să mergeți cu actele la avocat.
Pe executare este discuție lungă.
Cati ani are minorul?
Minorul are 7 ani.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simplu minorul refuza si nu i poate face nimeni nimic.cand vine executorul spune ca el nu merge la mama si ca vrea sa stea aici cu dvs, ca aici are prietenii, scoala , camera.
Va dura executarea mult, se va cere consiliere, 6 9 luni, apoi penalitati poate.Copilul face 8 9 ani.
Apoi cereti dvs reincredintarea, pentru ca la minori se pot schimba imprejurarile de pe o zi pe alta.Ok exagerez dar peste 1 an cereti din nou reincredintarea, fon si apel 3 ani dureaza, martori, consiliere, expertiza si lungiti pana la 10 ani minim.
Daca copilul.spune nu merg nu are ce sa faca.Totul depinde de el sa nu spuna ca vrea sa mearga.

Alte discuții în legătură

Reincredintare minori carmen b. carmen b. sunt divortata de aproximativ 3 ani si,in urma procesului,fetita ce avea 12 ani a fost,cu acordul ei,incredintata tatalui,iar baietelul,de 6 ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor mariusbe mariusbe Buna ziua Va rog daca se poate, am nevoie de un sfat. Am un copil de 4 ani si in vara a fost incredintat mamei pt. crestere cu acordul meu. De aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)