avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reancredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reancredintare minor

Buna ziua
Va rog daca se poate, am nevoie de un sfat.
Am un copil de 4 ani si in vara a fost incredintat mamei pt. crestere cu acordul meu.
De aproximativ 2 luni copilul este la mine.
Va rog sa-mi spuneti, daca deschid un proces de reancredintare, ce sanse am, eventual cat timp trebuie sa mai stea copilul la mine sa am sanse mai mari.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:02, 27 Decembrie 2010
Nu este un termen anume. Nu ne-aţi spus de ce minorul se află la d-voastră şi nu la mamă.
Sansele pentru reâncredinţare se pot evalua în funcţie de motivele pentru care mama nu mai are grijă de el.
Copilul se afla la mine, deoarece mama a inceput sa lucreze si are un program prelungit. Copilul nu a mai putut merge la camin pt. ca de cate ori a fost se imbolnavea.De cand este copilul la mine, am mers cu el la doctor pt. analize si trebuie sa le repetam dupa sarbatori. Acum fiul meu merge la mama din doua in doua saptamani, cand are liber cateva zile.Vreau sa stiu daca in instanta se tine cont, ca minorul a ramas la mine de cand mama a inceput sa lucreze.
Pentru a fi admisa actiunea dvs. de reincredintare minor, este necesar sa demonstrati ca imprejurarile avute de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat.
Faptul ca minorul desi incredintat mamei se afla in prezent la dvs., iar dvs. sunteti cel care se ocupa de cresterea si educarea lui este un argument in favoarea dvs.
Procesul de reincredintare minor nu este unul simplu insa nu imposibil.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratei, ancheta sociala.
Angajati avocat.
Aceeasi recomandare: consultati un avocat caruia sa-i explicati pe larg detaliile cazului dv. si, numai dupa ce acesta evalueaza situatia dv., va poate spune concret ce sanse ati avea intr-o actiune de reincredintare minor.
Motivatia ca in ultimele 2 luni minorul s-a aflat la dv., mai mult decat ar fi fost normal nu este suficienta pentru admiterea unei actiuni de reincredintare.
Asa cum spunea si colega mea anterior, o astfel de actiune trebuie sa dovedeasca schimbarea imprejurarilor avute in vedere de instanta la data pronuntarii hotararii de incredintare, in sensul ca interesul superior al copilului presupune reincredintarea acestuia catre celalalt parinte. Aceasta presupune un probatoriu solid, constand in inscrisuri, chiar interogatoriul mamei, martori, ancheta sociala si, dupa caz, audierea minorului.
Succes! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil TOMAALIMOS TOMAALIMOS Am un copil în vârstă de şapte ani care în urma divorţului a fost încredinţat mamei care s-a angajat în creşterea şi educarea lui. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)
Ajutor incredintare minor ancut75 ancut75 [quot]Buna ziua, Am un copil(2 ani jumate) cu fosta mea prietena, nu am stiut ca este insarcinata, a ascuns lucrul acesta pana in ultimul moment si ca ... (vezi toată discuția)