avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INCREDINTARE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INCREDINTARE COPIL

Am un copil în vârstă de şapte ani care în urma divorţului a fost încredinţat mamei care s-a angajat în creşterea şi educarea lui. Copilul nu a locuit niciodată cu mama el fiind plasat bunicii înca din prima clipă. Mama locuieste în alta localitate şi merge la copil ca şi mine regulat la 2 saptamani. Copilul este nemulţumit de comportamentul bunicii (de fapt este o mamaie - cred ca şi termenul face difernţa)mi se plânge adesea ca se poartă urât cu el,că tipă fară motiv şi de cele mai multe ori îi este teamă. Întrebarea este ce trebuie să fac să o determin pe mama(daca se poate numi asa) să stea cu copilul sau sa mi-l încredinţeze mie chiar şi fară nici o obligaţie materială din partea ei. Mulţumesc .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:21, 19 Februarie 2011
Actiune de incredintare a minorului. Consultati un avocat.
Ma indoiesc sa existe vreo metoda de a o determina pe mama sa stea cu copilul sau atata vreme cat nu doreste si nici nu simte nevoia de a fi zilnic cu el, insa daca sunteti decis sa faceti ceva in acest sens, singura varianta ar fi promovarea unei actiuni judecatoresti de "reincredintare" a minorului ( incredintat a fost o data, acum vorbim de o reincredintare celuilalt parinte).
In cadrul actiunii mai sus aratate va fi nevoie sa probati faptul ca imprejurarile avute in vedere de instanta s-au schimbat, respectiv ca mama doar isi viziteaza minorul la 2 saptamani si nu se opcupa efectiv de cresterea si educarea sa.
De asemenea, va fi nevoie sa probati ca sunteti in masura sa oferiti acestuia conditii optime de crestere si educare si ca este astfel in interesul minorului sa va fie incredintat dvs.
In cadrul actiunii puteti solicita evident si stabilirea pensiei de intretinere in favoarea acestuia.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratei, ancheta sociala.
Angajati avocat.:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)
Reancredintare minor mariusbe mariusbe Buna ziua Va rog daca se poate, am nevoie de un sfat. Am un copil de 4 ani si in vara a fost incredintat mamei pt. crestere cu acordul meu. De aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Reicreditarea minorei florina1978 florina1978 in 2005 m-am divortat de fostul sot si fetita noastra sa dat la tatal ei.eu locuiesc in spania si am un sot si un copil aici. acuma fetita are 11 ani si nu mai ... (vezi toată discuția)