avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor incredintare minor

Buna ziua,
Am un copil(2 ani jumate) cu fosta mea prietena, nu am stiut ca este insarcinata, a ascuns lucrul acesta pana in ultimul moment si ca rezultat a iesit o fetita. Chiar daca mi s-a ascuns acest lucru, eu imi iubesc copilul enorm(daca va intrebati - copilul este al meu - imi seamana leit).
Ea - mama ...in afara de faptul ca nu a avut grija de copil (de acest lucru s-a ocupat mama mea), Si-a ales drumul in viata singura...s-a combinat cu un cioroi ..si-a luat talpasita si ne-a parasit, eu nu sufar..nici copilul...insa a inceput sa ne calce cam des in ultima perioada(mentionez ca am acceptat ca ea sa vina sa-si vada copilul), sa vorbeasca urat cu noi in fata copilului, sa fumeze..sa faca pe desteapta, etc. Din putinele vizite facute pana in ultima perioada nu imi amintesc sa-i aduca copilului pampersi, lapte sau alte lucruri necesare, invocand faptul ca nu are bani- nici eu nu am, ca venit cumulat pe familie: pensia mamei, salariul meu, alocatia copilului, din care am de platit 2 banci ramase neachitate, contractate de tatal meu care a decedat, cheltuielile casei, mancarea..
Vreau sa deschid proces de incredintare minor si sa o oblig la plata pensiei alimentare(minimul).
Va rog sa ma sfatuiti asa cum puteti, eventual sa-mi recomandati un avocat bun pe domeniul acesta. Va multumesc din sulfet, Andrei(23 de ani).
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 14:34, 26 Martie 2011
copilul este inregistrat pe numele dumneavoastra?
Va multumesc pentru mesaj, Da copilul este recunsocut si este pe numele meu.
introduceti o actiune prin care solicitati incredintarea minorei si obligarea mamei copilului la plata unei pensii de intretinere.
Daca nu realizeaza venituri o va obliga instanta la o pensie raportata la venitul minim pe economie.
Daca minora este in grija dumneavoastra cel mai sigur va va fi incredintata.
Nu va faceti griji, justitia functioneaza in tara noastra, mai ales ca este vorba de interesul copilului.
Va trebui sa faceti dovada in instanta ca minora are conditii bune de crestere si educare la domiciliul dv. si ca dumneavoastra prezentati garantii morale care va recomanda ca fiind un tata bun.
Este bine sa va angajati un avocat, insa eu cred ca va veti descurca si singur.
Multa bafta!!
Va multumesc din suflet pentru raspuns,

"dovada in instanta ca minora are conditii bune de crestere si educare la domiciliul dv. si ca dumneavoastra prezentati garantii morale care va recomanda ca fiind un tata bun"
- presupun ca se vor face verificari la domicilu, am si vecinii care imi sunt martori, eventual de la serviciu colegii?
Oare cat ma costa onorariul pentru un asemenea proces?

Depinde.....
Va trebui sa mergeti sa discutati cu un avocat in acest sens.
Onorariul se negociaza.......

Alte discuții în legătură

Copil! rpetre79 rpetre79 La divort nu am stiut ca pot avea dreptul sa imi vizitez copilul incredintat sotului.Ce pot face acum dupa 6 ani sa-l pot vizita,deoarece tatal nu-mi ... (vezi toată discuția)
Tutela fetitei mele kristyn0513 kristyn0513 Ciao, sunt o mama necasatorita, fetita mea are 1 an si 3 luni, recunoscuta la nastere de catre tata - purtandu-i numele. In urma cu vreo 2 saptamani, tatal s-a ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului cu copilul minor icu 78 icu 78 buna ziua. locuiesc in concubinaj cu tatal baietelului nostru de 1 an. apartamentul in care locuim este al lui eu avand domiciliul din buletin la o allta ... (vezi toată discuția)