avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj / greseala facuta de angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj / greseala facuta de angajator

Buna ziua,
Pentru inceput sa fac un mic rezumat la ce s-a intamplat:

- in urma cu cateva luni insemnand 16 Mai tata a fost sa se angajez la o firma(momentan nu am sa ii precizez numele) iar pe 17 Mai si-a depus cererea de dimisie asigurandul ca nu o sa fie introdus in baza de date ca angajat si nu o sa fie nici o problema cu (tata era in somaj in acel moment si era vorba decat sa stea in probe 2-3 zile si apoi daca totul era ok sa se angajez cu carte de munca,)

- In luna August cand a fost sa isi stampileze carnetul de somaj doamna care facea verificarea a spus ca apare in calculator ca angajat la firma respecitva si trebuie sa sa restituie somajul pe 3 luni, au urmat cateva discutii cu directorul de la somaj prin care i s-a explicat situatia si a spus sa aduce o adeverinta/decizie de la acel loc de munca o sa is se dea somajul inapoi (depinde de ce anume o sa fie scris in aceea adeverinta/decizie)

- Am fost astazi la aceea firma si era prezentat Articolul 55b in acea decizie ( din ce am citit pe internet inseamna ca ti-ai dat demisia si nu mai sunt sanse sa beneficiezi de somaj ) intrebare ar fi:

- Ce articol trebuie specificat in adeverita/decizie pentru a putea beneficia inapoi de somaj si sa nu restitue banii inapoi ?

Ps: precizez ca a fost o greseala facut de aceea firma prin introducerea in baza de date.

Multumesc,
Catalin
Cel mai recent răspuns: jun10r , utilizator 14:09, 23 August 2012
Poate fie sa ii fie desfiintat postul, fie contractul trebuia facut pe perioada determinata.
1. Daca in timp ce era in somaj indemnizat a incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata atunci inceteaza plata indemnizatiei de somaj (chiar daca a lucrat numai o zi).

2. In cazul prezentat de dvs. tatal mai poate beneficia de indemnizatie de somaj numai dupa ce mai are alte 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

3. - Parearea mea este sa vorbeasca cu angajatorul sa anuleze CIM si sa-i dea o adeverinta in acest sens pentru Agentia de Somaj.
- In adeverinta sa scrie a fost anulat CIM si ca a fost o greseala inregistrarea acestuia in Revisal.
- Astfel tatal dvs. va beneficia in continuare de indemnizatia de somaj pana i se va termina perioada de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
am inteles, deci cel mai bine ar fi punctu 3. am sa merg la aceea firma impreuna cu tata si sa incercam sa obtinem anumarea CIM.

Multumesc mult.
Anularea unui c.i.m. nu se poate face decat in anumite conditii , posibil si cu ajutorul instantei de judecata.
da aveti dreptate cu anulare CIM, am vorbit cu un jurist si mi-a spus ca e mai complicat de anulat (trebuie in instanta), am fost sa la somaj sa vorbesc si o Doamna Directoare de acolo mi-a spus ca trebuie sa scrie in adeverinita "articolul 56 litera i" pentru a putea beneficia de somaj in continuare, este adevarat ce a zis ?

Alte discuții în legătură

Somaj Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 Buna ziua,am lucrat 7 ani la o firma,in noiembrie 2009 m a bagat in somaj,am beneficiat 7luni de indemnizatie de somaj dupa care am reusit sa ma angajez la ... (vezi toată discuția)
Somaj vmire vmire daca am lucrat la o firma 24 luni mi am dat demisia si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata de o luna fara intrerupere,si daca nu mi se ... (vezi toată discuția)
Somaj ana2233 ana2233 Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)