Buna ziua,
Pentru inceput sa fac un mic rezumat la ce s-a intamplat:
- in urma cu cateva luni insemnand 16 Mai tata a fost sa se angajez la o firma(momentan nu am sa ii precizez numele) iar pe 17 Mai si-a depus cererea de dimisie asigurandul ca nu o sa fie introdus in baza de date ca angajat si nu o sa fie nici o problema cu (tata era in somaj in acel moment si era vorba decat sa stea in probe 2-3 zile si apoi daca totul era ok sa se angajez cu carte de munca,)
- In luna August cand a fost sa isi stampileze carnetul de somaj doamna care facea verificarea a spus ca apare in calculator ca angajat la firma respecitva si trebuie sa sa restituie somajul pe 3 luni, au urmat cateva discutii cu directorul de la somaj prin care i s-a explicat situatia si a spus sa aduce o adeverinta/decizie de la acel loc de munca o sa is se dea somajul inapoi (depinde de ce anume o sa fie scris in aceea adeverinta/decizie)
- Am fost astazi la aceea firma si era prezentat Articolul 55b in acea decizie ( din ce am citit pe internet inseamna ca ti-ai dat demisia si nu mai sunt sanse sa beneficiezi de somaj ) intrebare ar fi:
- Ce articol trebuie specificat in adeverita/decizie pentru a putea beneficia inapoi de somaj si sa nu restitue banii inapoi ?
Ps: precizez ca a fost o greseala facut de aceea firma prin introducerea in baza de date.
1. Daca in timp ce era in somaj indemnizat a incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata atunci inceteaza plata indemnizatiei de somaj (chiar daca a lucrat numai o zi).
2. In cazul prezentat de dvs. tatal mai poate beneficia de indemnizatie de somaj numai dupa ce mai are alte 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
3. - Parearea mea este sa vorbeasca cu angajatorul sa anuleze CIM si sa-i dea o adeverinta in acest sens pentru Agentia de Somaj.
- In adeverinta sa scrie a fost anulat CIM si ca a fost o greseala inregistrarea acestuia in Revisal.
- Astfel tatal dvs. va beneficia in continuare de indemnizatia de somaj pana i se va termina perioada de somaj.
da aveti dreptate cu anulare CIM, am vorbit cu un jurist si mi-a spus ca e mai complicat de anulat (trebuie in instanta), am fost sa la somaj sa vorbesc si o Doamna Directoare de acolo mi-a spus ca trebuie sa scrie in adeverinita "articolul 56 litera i" pentru a putea beneficia de somaj in continuare, este adevarat ce a zis ?
Somaj
Dana_Burcea78
Buna ziua,am lucrat 7 ani la o firma,in noiembrie 2009 m a bagat in somaj,am beneficiat 7luni de indemnizatie de somaj dupa care am reusit sa ma angajez la ... (vezi toată discuția)
Somaj
vmire
daca am lucrat la o firma 24 luni mi am dat demisia si ma angajez cu contract de munca pe perioada determinata de o luna fara intrerupere,si daca nu mi se ... (vezi toată discuția)
Somaj
ana2233
Am contract pe perioada determinata, care expira la sfarsitul lunii. Ni s a spus ca se vor prelungi contractele in continuare, dar eu vreau sa intru in somaj. ... (vezi toată discuția)