avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna ziua,am lucrat 7 ani la o firma,in noiembrie 2009 m a bagat in somaj,am beneficiat 7luni de indemnizatie de somaj dupa care am reusit sa ma angajez la alta firma pe perioada nedeterminata,dar dupa 3 luni mi au spus ca ma baga iar in somaj ,din greseala doamna contabil mi a inchis cartea de munca cu alt articol sa nu pot beneficia de somaj,acum mi a redeschis pt. inca o luna sa pot beneficia din nou de somaj,ce parere aveti?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:40, 16 Octombrie 2010
1. Nu prea ati fost clara in expunere dar banuiesc ca ati incheiat un CIM pe perioada determinata de o luna de zile.
2. In aceasta situatie CIM al dvs. va inceta, de drept, la expirarea temenului pentru care a fost incheiat (o luna), in baza art.56, lit.j) din Codul muncii si astfel veti beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni lucrate si cotizate la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj! camelia21 camelia21 Buna seara! Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? ey2kat ey2kat Buna ziua. am fost angajat la o societate pe perioada determinata, iar in luna aprilie 2010 am nascut si cu data de 03.05.2010 mi s-a inchis contractul de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj marianvv marianvv Am lucrat la o firma privata 10 ani,pana in data de 31.03.2010.Incetarea contractului de munca s-a facut conform art.55 lit.b-Codul Muncii Din data de ... (vezi toată discuția)