avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua. am fost angajat la o societate pe perioada determinata, iar in luna aprilie 2010 am nascut si cu data de 03.05.2010 mi s-a inchis contractul de munca cu art.56 lit.j cf Codului Muncii. in aprilie 2012 termin concediul de crestere al copilului si as vrea sa stiu daca am dreptul la somaj avand in vedere ca nu s-a incheiat contractul cu art.56 lit. i ci cu art.56 lit.j .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 7 Martie 2012
1. Articolul cu care a incetat CIM este corect deoarece modifcarea lui este cu data de 01.05.2011 cand a fost publicat Codul muncii renumerotat.

2. - Trebuia ca imediat dupa incetarea CIM sa va duceti la Agentia de Somaj sa va inregistrati pentru ca dupa terminarea CCC sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
- Legea 76/2002 spune ca aveti un termen maxim de 12 luni de la data incetarii raporturilor de munca pentru a va inregistra la Agentia de Somaj, ori dvs. aveti aproape 2 ani.

3. Incercati la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul desi nu vad ce sanse mai aveti sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru a beneficia de indemnizatie de somaj DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu cateva informatii: in data de 13 mai 2012 copilul meu implineste 2 ani si mi se termina si concediul pentru cresterea copilului. ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj? ClaudiaLaura ClaudiaLaura Sunt insarcinata in 7 luni si am contract de munca determinat care va expira la scurt timp dupa ce nasc. Intrebarea este daca dupa un an sau doi de concediu ... (vezi toată discuția)
Expirare contract de munca gravida ramona18121984 ramona18121984 Buna ziua.sunt insarcinata in 34 saptamani si urmeaza sa nasc pe 14 noiembrie.Sunt angajata cu contract pe perioada determinata si imi expira pe 1 noiembrie,cu ... (vezi toată discuția)