avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dupa concediu de ingrijire copil se poate intra in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dupa concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj?

Sunt insarcinata in 7 luni si am contract de munca determinat care va expira la scurt timp dupa ce nasc. Intrebarea este daca dupa un an sau doi de concediu (in functie de ce perioada voi alege) daca nu imi gasesc loc de munca beneficiez de somaj?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:44, 22 August 2014
1. Fiind vorba de incetarea unui contract individual de munca (CIM) pe perioada deetrminat la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (art.56(1), lt.i) din Codul muncii) puteti benficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. - In cazul dvs. trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj imediat dupa ce inceteaza CIM (chiar daca in acel moment veti fi in concediu de maternitate).
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

3. - Va inregistrati la Agentia de Somaj si daca in momentul incetarii CIM sunteti in CCC.
- Dupa terminarea CCC va prezentati la Agentia de Somaj pentru a primi indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie meciumari meciumari buna ziu am si eu o intrebare si tot odat o nelamurire momentan lucrez si decurand am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani la actualul loc de munca am un ... (vezi toată discuția)