Sunt insarcinata in 7 luni si am contract de munca determinat care va expira la scurt timp dupa ce nasc. Intrebarea este daca dupa un an sau doi de concediu (in functie de ce perioada voi alege) daca nu imi gasesc loc de munca beneficiez de somaj?
Multumesc
1. Fiind vorba de incetarea unui contract individual de munca (CIM) pe perioada deetrminat la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat (art.56(1), lt.i) din Codul muncii) puteti benficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
2. - In cazul dvs. trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj imediat dupa ce inceteaza CIM (chiar daca in acel moment veti fi in concediu de maternitate).
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare de concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.
3. - Va inregistrati la Agentia de Somaj si daca in momentul incetarii CIM sunteti in CCC.
- Dupa terminarea CCC va prezentati la Agentia de Somaj pentru a primi indemnizatie de somaj.
Indemnizatie
meciumari
buna ziu am si eu o intrebare si tot odat o nelamurire momentan lucrez si decurand am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamani la actualul loc de munca am un ... (vezi toată discuția)