avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie

am un copil dintr-o relatie cu un barbat casatorit, iar pt faptul ca l-am dat in judecata si am cerut drepturile copilului ma ameninta ca imi ia copilul! poate fi copilul amantei (eu), incredintat sotiei acestuia? cu alte cuvinte, in conditiile in care copilul nici nu il cunoaste pe el(tatal), are mai bine de 2 ani , timp in care nu l-a cautat niciodata pe copil, exista vreo posibilitate sa-mi ia copilul? mai mentionez faptul ca in momentul in care i-am spus ca sunt insarcinata nu a mai vrut sa stie de mine, iar de copil nici atat!
Cel mai recent răspuns: Ecaterinaa , utilizator 18:07, 24 August 2012
Stati linistita ca nu va ia nimeni copilul,tatal biologic a recunoscut copilul?
Chiar daca ar incerca sa ia copilul, este greu de crezut ca sotia va accepta sa creasca copilul dintr-o relatie extraconjugala. El vrea doar sa va intimideze, in ideea ca poate renuntati la proces. Este dreptul minorului sa primeasca de la tatal natural, ceea ce i se cuvine.
nu , el nu a recunoscut copilul!
In cazul in care nu l-a recunoscut, nu are nici o sansa sa castige el copilul! Nu are cum sa vina cu pretentia ca vrea sa creasca el copilul din moment ce nu a vrut sa-l recunoasca.
In aceasta situatie va trebui sa introduceti actiune in stabilirea paternitatii in instanta,si apoi sa solicitati pensie de intretinere daca se dovedeste ca acesta este tatal copilului.


Alte discuții în legătură

Test de paternitate luise luise buna am si eu o intrebare in 2010 am recunoscut copilul unei femei si am trecut copilul pe numele meu eu sint casatorit, mama copilului nu este casatorita ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Test adn dorit de tatăl biologic după adoptarea copilului, nerecunoscut de el, de către soțul mamei. ce șanse are să obțină efectuarea testului? Carla Ioana Carla Ioana Buna ziua! Scriu in speranta ca cineva ma poate linisti. In anul 2009, in urma unei relatii (nu de casatorie) am dat nastere unui copilas. De tatal copilului ... (vezi toată discuția)