am un copil dintr-o relatie cu un barbat casatorit, iar pt faptul ca l-am dat in judecata si am cerut drepturile copilului ma ameninta ca imi ia copilul! poate fi copilul amantei (eu), incredintat sotiei acestuia? cu alte cuvinte, in conditiile in care copilul nici nu il cunoaste pe el(tatal), are mai bine de 2 ani , timp in care nu l-a cautat niciodata pe copil, exista vreo posibilitate sa-mi ia copilul? mai mentionez faptul ca in momentul in care i-am spus ca sunt insarcinata nu a mai vrut sa stie de mine, iar de copil nici atat!
Chiar daca ar incerca sa ia copilul, este greu de crezut ca sotia va accepta sa creasca copilul dintr-o relatie extraconjugala. El vrea doar sa va intimideze, in ideea ca poate renuntati la proces. Este dreptul minorului sa primeasca de la tatal natural, ceea ce i se cuvine.
In cazul in care nu l-a recunoscut, nu are nici o sansa sa castige el copilul! Nu are cum sa vina cu pretentia ca vrea sa creasca el copilul din moment ce nu a vrut sa-l recunoasca.
In aceasta situatie va trebui sa introduceti actiune in stabilirea paternitatii in instanta,si apoi sa solicitati pensie de intretinere daca se dovedeste ca acesta este tatal copilului.
Alte discuții în legătură
Test de paternitate
luise
buna am si eu o intrebare in 2010 am recunoscut copilul unei femei si am trecut copilul pe numele meu eu sint casatorit, mama copilului nu este casatorita ... (vezi toată discuția)