avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate

buna am si eu o intrebare in 2010 am recunoscut copilul unei femei si am trecut copilul pe numele meu eu sint casatorit, mama copilului nu este casatorita la inceput mama copilului a fost deacord ca si copilul sa locuiasca la mine dupa un timp sa razgindit si la vrut inapoi mentionez ca a semnat de buna voie la notar ca este deacord ca sa locuiasca copilul la mine eu locuind ii strainatate acum dupa 1,an jumate dupa multe certuri cu mama doresc sa cer testul de paternitate in instanta am aflat ca mama are dosar penal si a primit cu suspendare daca inaintez in instanta pentru test de paternitate ce risc are mama daca a mintit si a semnat ca eu sint tatal mentionez mama are dosar penal
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:02, 23 Ianuarie 2012
Nu există nici un risc penal ptr mamă. Dacă dv.stră aţi recunoscut de bună voia copilul ce vină are mama. Puteţi promova oricând acţiune in instanţă, contestand paternitatea, dar va trebui să achitaţi toate cheltuielile inclusiv test adn care este destul de scump. Fără test adn instanţa nu admite in general astfel de cereri.
luise a scris:

ce risc are mama daca a mintit si a semnat ca eu sint tatal mentionez mama are dosar penal

Nici un risc. Daca inainte cu 9 luni de nasterea copilului a avut relatii cu mai multi barbati, oricare poate fi tatal, de unde sa stie ea precis?
asa insemana ca sint recunoscut ca si tatal biologic si daca nu cer testul pot sa o actionez ii instanta pentru stabilirea minorului la mine sa nu ma intelegeti gersit eu doresc copilul de aceea l am si recunoscut chiar daca nu este la meu natural dar nu doresc sa platesc pentru un copil care nu este al meu numai ca mama sa aiba o sursa de venit ,deci legal sint talal copilului
deci legal sint tatal copilului chiar daca nu sint tatal biologic si am si aceleasi drepturi ca si mama deci teoretic as putea cere prin instanta incredintarea copilului
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
luise, utilizator
Da, puteti cere incredintarea. Chiar am vrut sa spun mai sus ca riscati cu testul, daca il iubiti pe minor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui care refuza paternitatea initial cristinabe cristinabe sunt gravida in luna a 3-a, necasatorita cu tatal biologic al copilului. deasemenea, nu avem o relatie de concubinaj, locuind fiecare separat. tatal a refuzat ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii user369 user369 In tara noastra sunt 2 centre de testare ADN, cel de la Bucuresti la institul Mina Minovici si in Brasov la clinica privata Medo,din cate am inteles este ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fetita,am sanse? Bsabam23 Bsabam23 Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi ... (vezi toată discuția)