avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii

In tara noastra sunt 2 centre de testare ADN, cel de la Bucuresti la institul Mina Minovici si in Brasov la clinica privata Medo,din cate am inteles este recunoscut juridic doar cel de la Bucuresti, asta ar insemna o problema in cazul in care, copilul are momentan in acte un alt tata, si s-ar dovedi ca eu sunt tatal biologic la centrul de testare din Brasov ? dorind ca eu sa recunosc copilul si sa il trec pe numele meu.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:35, 20 Februarie 2014
Dvs vreti sa tagaduiti paternitatea, instanta va trimite sa faceti testul, nu numai cel de la Mina Minovici e recunoscut de instanta.
testul am sa il fac extra judiciar,de comun acord. va multumesc pt raspuns :)
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
user369, utilizator
De comun acord cu cine ?
La ce va foloseste daca il contesta tatal sa zicem ?
eu impreuna cu mama copilului,dupa care doresc sa imi tagaduiesc paternitate(daca se demonstreaza ca eu sunt tatal biologic), tatal actual numai are legatura cu mama copilului, nu au fost logoditi.cel mic se afla in grija mamei. Testul poate fi contestat de catre tatal actual ? ce se poate intampla ?
a.. deci parintii nu au fost casatoriti, iar copilul a fost recunoscut de altul..
In acest caz actiunea nu e tagada de paternitate, ci de contestare a recunoasterii care nu corespunde adevarului, cu tatal din act va judecati.
Ca sa fiti sigur ca nu va judecati degeaba, faceti un test serolgic care e mai ieftin. Testul ADN faceti-l trimis de instanta.

Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata pensie alimentara mdc12ax mdc12ax Sunt intr-o dilema acum ceva timp am aflat ca am un copil... caz in care sub presiune l-am recunoscut. Am facut un act notaial prin care ma obligam sa ii ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitate Ryel Ryel Buna ziua, V-as ruga sa imi spuneti daca proba testimoniala e acceptat in situatia urmatoare: Sotul actual al mamei a recunoscut la starea civila un ... (vezi toată discuția)