avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... parte vatamata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

parte vatamata

buna ziua,in urma cu trei saptamani am fost talharita,talhari au fost prinsi si asupra lor sau gasit si telefoanele mele mobile si banii mei, am dat declarati si acum sunt chemata la proces ca parte vatamata,ce trebuie sa fac ?eu nu vreau sa merg la nici un proces si nici nu vreau sa imi cheltui bani pe avocati,mi-am recuperat bunurile si vreau ca acest capitol din viata mea sa ia sfarsit fara procese care imi amintesc mereu de drama traita...va rog sa imi spunei cum ma pot retrage din toata aceasta nebunie? daca eu eram plecata din tara si imi trimeteau citatie si eu nu mai veneam in tara ...justitia nu poate sa isi faca treaba si sa ii pedepseasca pe talhari fara implicarea mea? si in plus daca merg la proces nu sunt cu nimic protejata,talhari pot iesi din inchisoare si se pot razbuna,pot sa o faca si din inchisoare .....ce trebuie sa fac sa ies din toata nebunia ..va rog un sfat..multumesc..
Cel mai recent răspuns: PracticMan , utilizator 20:32, 24 August 2012
daca ati recuperat bunurile nu mai aveti ce cere
pe talhari legea ii condamna
deci pot face abstractie de citatie ?adica nu am nici o obligatie in a ma prezenta la proces?imi puteti spune exact ce ar trebui sa fac sa nu mai fiu citata?multumesc mult
Probabil aţi declarat la momentul depunerii plângerii faptul că vă constituiţi parte civilă .Ar trebui să depuneţi măcar un înscris la dosar precum că nu mai aveţi pretenţii.
Stimata doamna, spuneti ca ati trait o drama, dar nu vreti sa faceti nimic pt a ajuta justitia sa ii condamne. Nu puteti avea pretentia ca acei oameni sa fie trasi la raspundere, daca dvs. nu va implicati cu nimic. Dati curs citatiei deoarece probabil instanta vrea sa va ia o declaratie in cursul procesului. Fiind persoana vatamata stiti cel mai bine ce s-a intamplat acolo. Nu sunteti nevoita sa va luati avocat si nici sa dati vreun ban.
Daca vreti ca acesti oameni sa nu mai talhareasca si alte persoane si nici dvs sa nu mai fiti nevoita sa treceti prin asa ceva atunci prezentati-va la proces, este datoria voastra.
Daca instanta are nevoie de dvs. Va poate si amenda.
Mergeti sa va audieze.
Nu va trebuie avocat.

Alte discuții în legătură

Citatie toni1206 toni1206 Buna ziua! As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele: In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta cu ... (vezi toată discuția)
Citatie dosar penal elenadeverde elenadeverde Daca sunt citata intr-un dosar penal de talharie in calitate de parte vatamata si nu vreau sa ma duc ce mi se poate intampla sau cum sa procedez ca sa nu ma ... (vezi toată discuția)
Dosar penal furt dintr-o societate comerciala cpisla cpisla Doua persoane au sustras din societate bunuri. Cu ajutorul politiei bunurile au fost recuperate. Societatea a primit acum citatie sa se prezinte la tribunal ... (vezi toată discuția)