avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte- casatoria barbat turc si femeie romanca
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte- casatoria barbat turc si femeie romanca

Buna ziua. Prietenul meu este din Turcia si as doresc sa stiu care sunt actele necesare pentru casatorie la starea civila in Romania pentru un cetatean turc. Multumesc
Prietenul dvs. are nevoie de:
-pasaport aflat in termen de valabilitate atat la depunerea actelor cat si la casatorie,
-certificat de nastere apostilat, tradus la un traducator si legalizat la notar din Romania,
-adeverinta de cutuma eliberata de consulatul Turciei de la Constanta ori de catre ambasada Turciei de la Bucuresti din care sa rezulte ca indeplineste conditiile cerute de statul turc a carui cetatean este, pentru a se casatorii,
-adeverinta medicala care poate fii eliberata de medicul dvs. de familie si
-o declaratie pe proprie raspundere data la notar din care sa rezulte ca: stie sau nu limba romana(daca nu stie limba romana obligatoriu la depunerea actelor si la casatorie trebuie sa fie insotit de un translator, care sa fie autorizat de Ministerul de Justitie), ca a mai fost sau nu casatorit, numele pe care doreste sa-l poarte dupa casatorie atat dumnealui cat si d.voastra, daca ati incheiat vreo conventie matrimoniala cu privire la bunuri,etc.
Sper ca nu a mai fost casatorit si nu are copii.
Toate actele in copie si original.
Casa de piatra!:vishenka:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria si dreptul de sedere permanent /munca al unui cetatean strain mikekene57 mikekene57 Buna ziua, As dori sa va intreb in ce conditii prietenul meu cetatean din El salvador poate veni in Romania ca mai apoi aici sa ne casatorim si sa obtina un ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei sau probleme juridice georgetazih georgetazih As dori sa-mi scrie-ti actele necesare pentru casatoria in Romania dintre un cetatean roman si un cetatean indian si procedurile.Daca poate sa-mi trimita ... (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia lilibobocul lilibobocul as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean turc si nu stiu unde este mai simplu,in romania sau in turcia,as dori sa stiu ce acte avem nevoie in ambele cazuri si ... (vezi toată discuția)