Buna ziua,
As dori sa va intreb in ce conditii prietenul meu cetatean din El salvador poate veni in Romania ca mai apoi aici sa ne casatorim si sa obtina un drept de sedere permanenta sau de lunga durata si implicit posibilitatea de a lucra pe teritoriul Romaniei?Din cate am citit nu e nevoie sa solicite viza avand voie sa intre in Romania pt 90 de zile.Insa nu stiu exact ce demersuri trebuie sa fac inainte sau dupa ce vine el?va multumesc
Pentru casatorie prietenul trebuie sa detina certificat de nastere apostilat, pe care il traduceti si legalizati in Romania. Adeverinta de cutuma eliberata de statul El Salvador apostilata cu termen de valabilitate de 3 luni tadusa si legalizata, pentru ca nu cred ca El Salvador are ambasada sau consulat in Romania. Pasaportul aflat in termen de valabilitate. Daca nu cunoaste limba romana aveti nevoie de translator. Adeverintele medicale-certificatele prenuptiale-le faceti la medicul dvs.de familie. O sa fie necesar sa dea o declaratie pe proprie raspundere cu privire la numele dupa casatorie sau regimul matrimonial, daca stie sau nu limba romana,etc. dar o sa va spuna doamna de la starea civila. In termen de 3 zile trebuie sa anuntati la politie ca se afla la dvs. ca sa nu mai mearga personal la ORI. Pentru dreptul de sedere veti aplica dupa ce va casatoriti. Casa de piatra!:vishenka:
Dupa ce va casatoriti, dar cu cel putin 30 zile inainte de expirarea celor 90 zile, trebuie sa va adresati Oficiului Roman pentru Imigrari din raza teritoriala. Documentele necesare: [ link extern ]