avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... informatie - casatorie cu cetatean albanez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

informatie - casatorie cu cetatean albanez

buna seara.am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns...ce acte trebuiesc,pt casatorie,unui cetatean albanez,cu rezidenta in italia,dar si in romania.precizez ca,casatoria se face pe teritoriul romaniei.cine imi poate spune?multumesc si astept un raspuns.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
bella30, utilizator
Cel mai recent răspuns: bella30 , utilizator 05:05, 25 Ianuarie 2012
Mergeti la starea civila unde se va incheia casatoria si veti afla.In principal e vorba de certificatul de nastere romanesc tradus si apostilat, pe baza caruia se obtine un alt certificat din strainatate pt. cetateanul albanez.
Rezidenta nu are nici o relevanta. Certificatul de nastere sa fie tradus si legalizat, pasaportul sa fie in termen de valabilitate, viza sa fie pe minim 12 zile pentru ca termenul de a va putea casatorii este de 10 zile calendaristice, adeverinta de cutuma de la ambasada Albaniei din Bucuresti, daca a mai fost casatorit sentinta de divort legalizata si tradusa. Pt. adeverintele medicale-certificatele prenuptiale-va adresati medicului dvs.de familie din Romania. Pt.dvs. cartea de identitate valabila, certif.de nastere, sentinta de divort daca ati mai fost casatorita, certif.de nastere daca aveti copii. La depunere declaratiei de casatorie si la oficierea casatoriei trebuie sa fiti insotiti de un translator de limba albaneza, cred ca sunt la Craiova si Bucuresti. De preferabil este sa mergeti la Bucuresti luati adeverinta de cutuma de la ambasada, va traduceti si legalizati actele si contactati si un translator care sa se deplaseze cu dvs.la primaria de domiciliu. Casa de piatra:vishenka:
@@justitiarul7 multumesc mult,vad ca esti mai in tema,dar mai am o nelamurire...am fost la starea civila cu aproximativ toate documentele traduse,legalizate..etc iar de acolo am primit o veste f. tare..certificatul de nastere al cetateanului albanez sa fie emis de maxim 3 luni..MAXIM...asta prin octombrie 2011.chiar nu stiu ce sa mai cred.deci dupa ce aveam aproape actele sotului traduse,legalizate...a aparut problema cu certificatul de maxim 3 luni.#-o#-o
Sunteti sigura ca ati inteles bine, cum sa fie emis certificatul de nastere de 3 luni?
Nu cumva adeverinta de cutuma?
@ares_3 am inteles foarte bine,tocmai asta e problema care m_a nelamurit.deci,certificatul de nastere trebuie sa fie emis de maxim 3 luni,de la fortele competente ale statului albanez.nu mai stii ce sa mai crezi..ce se intampla in tara asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria cu un cetățean albanez în românia lululili lululili Bună ziua ! Aș dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru un cetățean albanez să încheie casatorie cu o romancă pe teritoriul țării noastre si ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu cetatean de origine albaneza aliona21bv aliona21bv Buna ziua, as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru casatoria cu cetatean albanez aici in romania deoarece pe site-uri de stre civila nu este prea concret ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean italian dana-mihaela dana-mihaela Ce acte imi sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean italian. Casatoria va avea loc in Italia. Mentionez ca atat eu cat si viitorul meu sot suntem ... (vezi toată discuția)