avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean italian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean italian

Ce acte imi sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean italian. Casatoria va avea loc in Italia. Mentionez ca atat eu cat si viitorul meu sot suntem rezidenti in Anglia. Am incercat sa iau legatura cu Consulatul Romaniei la Londra dar este imposibil de apelat. NU RASPUNDE NIMENI, iar eu nu am timp de pierdut.
De asemenea, as vrea sa stiu daca exista posibilitatea ca actele sa le pot obtine din Romania si ce anume trebuie sa fac si unde trebuie sa ma adresez. Actele trebuie traduse si apostilate? De catre cine si unde? Cat timp au valabilitate?
Actele pot fi obtinute cu procura notariala data tatalui meu?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.





Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:07, 4 Mai 2015
In Italia doriti sa va casatoriti la ambasada Romaniei din Italia sau la o primarie? Pentru a va casatori in Italia aveti nevoie de o rezidenta in Italia, ori dvs. scrieti ca aveti rezidenta in Anglia. Mentionati ca sunteti ambii rezidenti in Anglia dar nu ne mentionati daca si viitorul sot este roman. Pentru dvs. aveti nevoie de actul de identitate, certif.de nastere-apostilat ori extras multilingv dupa actul de nastere(caz in care acest act nu trebuie apostilat), adeverinta de cutuma - apostilata(valabila 3 luni)pe care o poate ridica tatal dvs. dar doar prin procura speciala data de dvs. in fata unui notar care are apostila de la Haga, ori la ambasada/consulat. De tradus le traduceti si le legalizati in Italia. Important este ca actele dvs. sa fie apostilate in tara la prefectura de la domiciliu. Costul este de 25 lei/act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere tip vechi ContSters295659 ContSters295659 Buna seara,as dori informatii despre schimbarea certificatului de nastere vechi cu certificat tip nou.Eu locuiesc in Italia si as dori sa stiu daca pot cere ... (vezi toată discuția)
Casatorie in germania gatzuca gatzuca M am mutat de curand in Germania cu prietenul meu si vrem sa ne casatorim. Unde se poate oficia cununia civila si ce acte trebuie (vezi toată discuția)
Pasaport pentru copil in marea britanie, inregistrare acte de stare civila straine teddyana teddyana Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem ... (vezi toată discuția)