avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere tip vechi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere tip vechi

Buna seara,as dori informatii despre schimbarea certificatului de nastere vechi cu certificat tip nou.Eu locuiesc in Italia si as dori sa stiu daca pot cere schimbarea certificatului la consulat.Mai vreau sa stiu daca eu avind certificatul vechi pot sa-l faolosesc ptr casatorie cu cetatean italian.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters295659 , utilizator 23:29, 10 Iulie 2013
Certificatul de nastere are valabilitate nelimitata.Cat timp nu ati solicitat preschimbarea acestuia il puteti folosi asa cum este.
Puteti cere preschimbarea certificatului la consulatul Romaniei din Italia.
Dureaza mult prin consulat sau ambasada. Este de preferat sa imputerniciti pe cineva din Romania caruia sa-i trimite-ti procura facuta la ambasada sau consulat ori notar cu apostila de la Haga si certif. de nastere in original, pentru a se deplasa la locul dvs. de inregistrare a nasterii, unde sa predea certificatul vechi si sa solicite in numele dvs.eliberarea unui nou certif.de tip international. De asemenea trebuie sa imputerniciti persoana pentru a va apostila la prefectura judetului certificatul de nastere. Din pacate nu va puteti casatori in Italia pe baza certificatului vechi neapostilat. Mai mult decat atat de la locul dvs. de nastere aveti nevoie de o adeverinta de cutuma, anexa 9 cu mentiuni, din care sa rezulte daca ati mai fost sau nu casatorit/a, si daca aceasta casatorie este sau nu desfacuta, adeverinta despre care puteti mentiona in procura pentru a va fii solicitata de cel pe care il imputerniciti. Si adeverinta de cutuma trebuie de asemenea apostilata la prefectura.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in gibraltar nadia_fede nadia_fede buna eu locuies in Spania de 6 ani si vreau sa ma casatoresc cu ..viitorul meu sot care este spaniol ,ce fel de acte avem nevoie sa ne casatorim si daca se ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean italian dana-mihaela dana-mihaela Ce acte imi sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean italian. Casatoria va avea loc in Italia. Mentionez ca atat eu cat si viitorul meu sot suntem ... (vezi toată discuția)