avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie in Germania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie in Germania

M am mutat de curand in Germania cu prietenul meu si vrem sa ne casatorim. Unde se poate oficia cununia civila si ce acte trebuie
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:41, 3 Ianuarie 2015
Va puteti casatori la ambasada/consulatul Romaniei din Germania, ori la primaria unde aveti acte de resedinta/rezidenta. Nu ne-ati mentionat daca si prietenul este roman sau de alta cetatenie ori daca vreunul dintre dvs. a mai fost sau nu casatorit sau daca aveti copilasi. Daca ambii sunteti cetateni romani si vreti sa va casatoriti la ambasada/consulat aveti nevoie de actele de identitate, certificatele de nastere tip international in original si copie si certificatele medicale prenuptiale.Se achita si o taxa. Daca insa va casatoriti la aut.germane aveti nevoie de actele de identitate, certificatele de nastere tip international apostilate cu apostila de la Haga ori extrase multilingve eliberate conform Conventiei 16, adeverintele de cutuma-anexa 9- eliberate de la locul dvs. de nastere din romania apostilate, o declaratie la notar si certificatele medicale prenuptiale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru iu2llia iu2llia buna ziua. vreau sa stiu ce acte am nevoie pentru casatoria in cipru cu un cetatean din bangladesh. va multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean chinez mihaela_meila mihaela_meila As dori sa stiu care sunt actele de care avem nevoie pentru casatorie. Este posibil sa facem cununia civila si in Romania si in China? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Casatoria intre un cetatean roman si unu cetatean grec ce acte sunt necesare si care este valabilitatea acestor acte? sylvye sylvye Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati daca puteti sa imi explicati ce acte sunt necesare pentru casatoria intre un cetatean roman si unul grec? Casatoria ... (vezi toată discuția)