avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu cetatean chinez
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu cetatean chinez

As dori sa stiu care sunt actele de care avem nevoie pentru casatorie. Este posibil sa facem cununia civila si in Romania si in China?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:40, 26 Iulie 2015
Daca va casatoriti in China, in Romania nu mai aveti cum sa va cununati din nou la starea civila ci doar sa solicitati autoritatilor romane sa va faca inscrierea(daca mergeti la ambasada sau consulat) sau transcrierea certificatului de casatorie(daca va adresati primariei de la locul dvs. de domiciliu). Daca va casatoriti in China dvs. aveti nevoie de certif.de nastere apostilat, actul de identitate- pasaportul si adeverinta de cutuma apostilata. Daca va casatoriti in Romania este invers, cetateanul chinez are nevoie de adev. de cutuma si certif de nastere apostilat si pasaportul. Daca cet.chinez nu stie romana aveti nevoie si de un interpret(traducator) atat la depunerea actelor cat si la oficierea casatoriei. Certif.medicale le obtineti de la medicul de familie, iar daca ati mai fost casatoriti vreunul dintre dvs. este necesar sa depueti si sentinta de divort definitiva, dupa caz apostilata. Casa de piatra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte stare civila! mariana25 mariana25 Buna ziua, am si eu o problema va rog sa ma ajutati,,,de ce acte sant nevoie pentru a inchea casatoria intre un cetatean Roman si unul Moldovean la Consulatul ... (vezi toată discuția)
Casatoria cimpean972@gmail.com cimpean972@gmail.com Buna ziua .Fica mea vrea sa se casatoresca cu un cetaten albanez.Ce acte are nevoie ptr casatorie .atit ptr ea cit si ptr el (vezi toată discuția)
Acte cetatean roman pentru casatoria in ue tama tama buna ziua. vreau sa ma casatoresc cu un cetatean italian ce acte imi trebuiesc din tara si de unde le pot lua? casatoria va fi in italia. trebuiesc apostile? ... (vezi toată discuția)