avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenintare cu proces din partea unei firme care mi-a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenintare cu proces din partea unei firme care mi-a platit 100 de eu pt un serviciu

In martie am inceput sa lucrez la un website, am lucrat o perioada de timp, pt care am primit 100 de euro. Ne-am inteles pt 300 de euro, pt toata munca, dar cu timpul ei mi-au mai dat produse care sa le pun pe website, au trecut 5 luni, am terminat site-ul complet. Penultima data am fost la ei, si au chemat ei un prieten sa-mi explice cum sa fac algoritmul cautarii, mi-a explicat, am inteles, i-am aratat un exemplu de website, si au spus ca e OK. Dupa 2 saptamani, am terminat algoritmul, m-au chemat sus, ei nu erau acasa(ei= sot sotie), ci tatal sotiei. L-a incercat, un om de 50 de ani, a sunat sotia, si a zis ca totul e ok. Bine, eram multumit. A trecut o luna, nu m-au sunat deloc, am decis, ca ii sun eu, sa vad care-i "faza". Am sunat sotia, si i-am zis, cum sta treaba? I-am spus ca am nev de bani. Mi-a spus sa vbesc cu sotul ei, el fiind in austria dupa produse. I-am spunat si ne-am inteles pe o data. M-am dus sus, si mi-a spus ca munca mea nu e ok.
Ne-am certat intr-un fel, nu vroia sa-mi dea dreptate(el fiind austriac), vbeam pe engleza, i-am spus ca ii sterg site-ul, daca nu-mi da banii, de acolo incoace vbea pe germana. Am plecat fara sa-i salut.
Cand am ajuns acasa, i-am oprit website-ul(site-ul fiind tinut la mine pe un hosting, pe care l-am platit din banii mei timpt de 5 luni, pe care nu vor ei sa plateasca) dupa care mi-au trimis un mail ca i-am fraierit, si daca nu ii dau inapoi cei 100 de euro, o sa cheme un avocat.
Oare is in pericol? Ce sa fac? Am nev de ajutor cat mai repede!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 22 August 2012
Dvs ati facut vreun contarct cu ei?
Sunt multi angajatori care desi sunt f multumiti de prosului final, cand vine vorba de plata brusc gasesc tot soiul de motive sa nu mai plateasca.
Nu, din fericire(sper ca din fericire) nu am semnat nici un contract cu ei.
"Din fericire" nu poate face dovada ca ati lucrat cu / pentru ei, ca v-au dat respectivii bani. respectivul site putea fi o proba pentru un viitor contract, mai stiu si eu ce.
"Din nefericite" nu puteti face dovada ca mai au sa va dea bani.
Chestia e ca ei m-au amenintat, si sincer nu stiam care e procedura in cazuri de genu. Oricum ei au de pierdut ca munca pe care am facut-o, valoreaza mai mult decat 300 de euro. Nu cred ca ei ar plati inca o data ca altcineva sa faca aceleasi munca. Plus ca au datorii la banca, de care nu stiam la inceput.
Multumesc pt ajutor! :)
Se poate face dovada prestarii de catre dvs a acelui serviciu ... nici nu este nevoie de incheierea unui c.i.m. in acest caz .... activitatea desfasurata se putea face si in baza unui contract civil .. prin urmare, ambele parti pot actiona in judecata pentru repararea prejudiciului cauzat.
Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Infractiune sau nu? isshmen isshmen Buna seara, Inainte de a spune, pe larg, povestea unui prieten, rog a se muta acest topic in categoria potrivita. Un prieten, face un website pe internet ... (vezi toată discuția)
Firma de webdesign care nu face ce am platito andyn67 andyn67 Buna seara.In luna ianuarie am vrut sa aduc cateva modificari la site, am discutat cu firma, am stabilit pretul mi-au trimis factura si am platit prin ... (vezi toată discuția)
Angajament plata krug mihaela.feodorov mihaela.feodorov Buna seara, Am nevoie, va rog, de ajutorul dvs in privinta unui credit luat de la BCR in valoare de 7500 lei, in anul 2007, pe 10 ani. Dupa 2 ani nu am mai ... (vezi toată discuția)